kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TRT Avaz, 'avaz avaz' seslenecek

Hazal ATEŞ - Ceyda KARAASLAN
21.03.2009
Cumhurbaşkanı Gül, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'da izleyicilerle buluşacak TRT Avaz'ın açılışını yaptı. Yeni kanal altı dilde yayın yapacak..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT'nin Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'da Türk dünyasına yayına başlayan TRT Avaz'ın açılışını yaptı. Gül, "TRT Avaz, avaz avaz bütün Türk dünyasına seslenecek" dedi. TRT'nin başta TRT Şeş olmak üzere çok dilli yayın yaptığını vurgulayan, Gül, "Bu şeffaflığı artırıyor, demokrasinin kökleşmesine, tartışmaların herkese ulaşmasına yol açıyor" dedi. TRT Avaz dün yayın hayatına başladı.

ÜST DÜZEY KATILIM
Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gala renkli görüntülere sahne oldu. Gala'ya Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile üst düzey bürokratlar ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. TRT Avaz'ın açılışı, Gül'ün, "TRT Avaz, avaz avaz bütün Türk dünyasına seslenecek" anonsuyla yapıldı. Gala'ya Türkiye'nin ünlü starı Tarkan'ın yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'dan da izlenen kanalın açılışında konser verdi.

TARKAN SAHNE ALDI
Gül, Azerbaycanlı sanatçı Azerin'in "Türkün Bayramı, Turanım" parçalarını dinledikten sonra salondan ayrıldı. Azerin'in "Azerbaycan'ın bayrağını Karabağ'da asacağız" sözleri ayakta alkışlandı. Gala'nın kapanışını ise Tarkan yaptı. Kanalda, Türkçe, Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe ve Türkmence olmak üzere 6 dilde yayın olacak. Türkçe öğretimi, kültür, belgesel, müzik programlarının yanı sıra bu ülkelerde üretilmiş film ve dizilere yer verilecek.
Haberin fotoğrafları