kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'a kar yağdı - HARİTALI

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 19.03.2009 07:42
Güncelleme : 19.03.2009 21:19
Yeni Haber
İstanbul'da öğleden sonra başlayan kar yağışı, şehrin bazı noktalarında etkili oldu. Özellikle yüksek kesimler kar yağışıyla birlikte beyaz örtüye büründü. Öte yandan, Marmara Denizi'ndeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle İDO'nun Kartal-Yalova arasındaki deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Kocaeli'nde de fırtına nedeniyle şehir içi vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi...
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş) ile Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Serik, Manavgat) kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak, Marmara'nın güneydoğusu (Bursa ve Bilecik), Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Uşak ve Kütahya), Bolu, Kastamonu, Düzce, Karabük, Eskişehir ve Ankara'nın batı çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Yozgat, Sivas ve Kayseri), Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı, Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerde kuvvetlice esecek.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da öğleden sonra başlayan kar yağışı, şehrin bazı noktalarında etkili oldu. Özellikle yüksek kesimler kar yağışıyla birlikte beyaz örtüye büründü.

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Kar yağışı özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olurken, bazı yerler beyaz örtüye büründü. Hava sıcaklığının 0 dereceye kadar düştüğü görüldü.

"KENTTE YARIN YAĞIŞ BEKLENMİYOR"

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, kentte etkili olan yağışlı havanın, sıcaklıkların da düşmesiyle öğle saatlerinde kar yağışına dönüştüğünü, ancak yarın yağış beklenmediğini bildirdi.

Şahin, dün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava akamı dolayısıyla İstanbul'da sabah erken saatlerden itibaren yağışın yağmur şeklinde kendisini gösterdiğini, hava sıcaklığının da düne göre düştüğünü söyledi.

İstanbul'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 4 derece olarak ölçüldüğünü bildiren Şahin, ''İstanbul'da etkili olan ve sabah yağmur şeklinde görülen yağış, hava sıcaklıklarının da düşmesiyle öğlen saatlerinde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı kıyı kesimlerde sulu kar, yüksek kesimlerde ise kar yağışı olarak gerçekleşti'' dedi.

Şahin, yağışlı havanın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini, hava sıcaklığının bu gece sıfır derece civarında beklendiğini ifade ederek, ''Kentte, yarın yağış beklenmiyor. Havanın çok bulutlu, hava sıcaklığının da en yüksek 9 derece olacağı tahmin ediliyor'' diye konuştu.

Rüzgarın bugün karayelden şiddetli estiğini ifade eden Şahin, yarın da rüzgarın karayelden esmeye devam edeceğini, ancak hızının orta şiddette olacağını bildirdi.

EDİRNE VE KIRKLARELİ'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Yurdun büyük bölümünde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.

Edirne Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 5 derece olduğu Edirne'nin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji yetkilileri, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisiyle Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ve yüksek kesimlerde başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığının 3 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Kar yağışının Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki trafik akışında herhangi bir aksaklığa neden olmadığı kaydedildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, Demirköy, Kofçaz ilçeleri ile merkeze bağlı Dereköy köyü ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda da kar yağışı etkili oluyor.

Yetkililer yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının aralıklarla sürdüğünü, öğleden sonra etkisini kaybedeceğini belirtti. Dereköy Sınır Kapısı'nda 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle bölge trafik ekipleri, sınır kapısından yurt dışına çıkış yapacak tır sürücülerini dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

SOKAKLARDA YAŞAYAN KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Eskişehir'de alkol bağımlısı olduğu ve sokaklarda yaşadığı bildirilen kişi donarak, ölmüş halde bulundu.

Kurtuluş Mahallesi Gamgam Sokak'ta yol kenarında tahtaların üzerinde hareketsiz yatan Selahattin Çiftçibaşı'nın (53), donarak öldüğü belirlendi.

KARTAL-YALOVA ARASINDAKİ DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ YAPILAMIYOR

Marmara Denizi'ndeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesinin (İDO) Kartal-Yalova arasındaki deniz otobüsü seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

İstanbul-Kartal ile Yalova merkez hattında çalışan deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları yüzünden yapılamıyor.

KOCAELİ'NDE FIRTINA NEDENİYLE ŞEHİR İÇİ VAPUR VE DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kocaeli'nde saatteki hızı 50 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle şehir içi vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, saatteki hızı 27 nat, yaklaşık 50 kilometre olan karayel, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Fırtına nedeniyle İzmit, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel, Derince, Tütünçiftlik ve Hereke vapur seferleri iptal edildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
: Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş) ile Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Serik, Manavgat) kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak, Marmara'nın güneydoğusu (Bursa ve Bilecik), Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Uşak ve Kütahya), Bolu, Kastamonu, Düzce, Karabük, Eskişehir ve Ankara'nın batı çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Yozgat, Sivas ve Kayseri), Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yağışların neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (Kara ve hava ulaşımında aksama, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusu başta olmak üzere iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÜRETİCİLERE DON UYARISI: Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce Ege'nin iç kesimlerinde meydana gelebilecek don olayına karşı üreticilerin tedbir almaları istendi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve 21 Mart gecesi Ege'nin iç kesimlerinde hafif, yükseklerde orta şiddette don olayının beklendiği belirtildi. Açıklamada, çiçeklenme dönemindeki meyve ve fide üreticilerinin, sera üretim yapan yetiştiricilerin tedbir almaları istendi.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, Trakya ile bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölgenin güneydoğusunda (Bursa, Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Yağışların iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle sağanak, Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş) ile Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Gazipaşa, Serik, Manavgat) kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde Göller Yöresinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların Eskişehir ve Ankara'nın batı çevreleri ile öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Yozgat, Sivas ve Kayseri) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Yağışların iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş) ve Ağrı çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Bitlis, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Diyarbakır, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...