kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rus basınından Hadise'ye büyük ilgi

CİHAN
Giriş Saati : 19.03.2009 12:10
Güncelleme : 19.03.2009 21:19
Yeni Haber
Rus basını Moskova'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı basın toplantısında Hadise'ye büyük ilgi gösterdi...
Moskova'nın Metropol Oteli'nde Kültür ve Türizm Bakanlığı'nın düzenlediği basın toplantısına Türkiye ve Rusya medyasından çok sayıda gazeteci izledi.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Rusya'da Türk Kültür yılının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Eurovizyon şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek sanatçı Hadise de takdim edildi. Basının sorularını yanıtlayan Hadise Muz TV muhabirinin soru yağmuruna tutuldu.
Rusya'nın en ünlü müzik kanalı Muz Tv muhabiri sorularına Hadise'nin yarışmadan neler beklediği ile başladı.

HADİSE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bugüne kadar kariyerinde hiç beklentilisi olmadığını ifade eden Hadise, "Hiç bir zaman iki sene sonra şunu başaracağız, birinci olacağız, Eurovizyona katılacağız diye düşünmedim. Bu tür şeyler kalbimde, rüyalarımda vardı. Ve şu anda rüyamı yaşıyorum. Bu yüzden Eurovizyonda beklentili değilim. Sadece orada, bir tek derdim var, çünkü çok büyük bir sorumluluk bu. Türkiye gibi çok büyük bir ülkeyi temsil etmek kolay bir şey değil. Ama benim orada tek hedefim Türkiye'yi en güzel şekilde yansıtmak. O dansımla, sahnedeki ışığımla enerjimle ve tabii ki de şarkımızla. Benim için önemli olan oradaki performans. Sahneden inip 'Oh be, menajerime ne güzel yaptık. Performans hiç hatasız geçti' demek. Yani kazanmak."diye konuştu.

Bunun üzerine Rus gazetecinin "Daha önceki röportajlarınızda Euravizyona katılmayacağım şeklinde ifadeler kullanmıştınız. Neden kararınızı değiştirdiniz?" sorusunu sorması üzerine Hadise gazetecilerin konuyu abarttığını belirterek şunları söyledi:

"Belçika'dayken Belçika adayı Kate isminde bir şarkıcı katılmıştı yarışmaya. Herkes kazanacağını bekliyordu. Gerçekten yarışmanın favorisiydi. Ama yarı finalde elendi. Bu benim için çok büyük hayal kırıklığıydı. Ve evet ben o zaman röportajlarımda 'Şu anda düşünmüyorum' demiştim. Ama katiyen, beni evrovizyonda görmeyecek insanlar demedim. Medya bu, maalesef beyaz diyoruz, siyah diye yazıyorlar. Oluyor böyle şeyler. Ben onu öyle demek istemedim. Ama öyle yazıldı."

"Daha önce de farklı yarışmalara katıldınız peki Eurovizyon yarışmasına katılmak nasıl bir his?" sorusuna ise Hadise, "Hiç bir şeyden korkmuyorum. Sonuçta 16 yaşımdan beri ben sahnedeyim. Şarkılarımı söylüyorum. Ve sahneye çıkınca her şeyi ve herkesi unutuyorum. Ve inanıyorum Moskova'da 12 Mayıs'ta ve inşallah ardından 16 Mayıs'ta da bunu yaşayacağım." diye konuştu.