kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vahşi cinayetin sırrı çözüldü

AA
Giriş Saati : 19.03.2009 14:38
Güncelleme : 19.03.2009 17:24
Yeni Haber
İzmir'in Bornova ilçesinde, öldürülen güzellik salonu sahibi Burcu Güçlü'nün (35) katil zanlıları yakalandı. Güçlü'yü, 1,5 ay önce işe aldığı ve anketörlük yapan iki gencin para için öldürdüğü ileri sürüldü.

Gözaltına alınan zanlılar C.A. (19) ve A.U. (20), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Burcu Güçlü'nün kısmen yakılmış cesedi, 85 Sokak, 4 numarada geçen akşam apartmanın havalandırma boşluğunda bulunmuştu. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, iki defa evlenen ve 8 yaşında bir oğlu bulunan Güçlü'nün yakınlarını, iş bağlantılarını, çalışanlarını ve müşterilerini incelemeye aldı.
Birçok kişinin ifadesine başvuran polis, Güçlü'nün yanında 1,5 aydır çalışan C.A. ve A.U.'nun da ifadesini almak istedi. Polis, iki zanlıyı evlerinde bulamayınca, bu kişileri yakın takibe aldı.

İşyerinde elde edilen delillerden yola çıkan polisler, güvenlik kameralarının yönünün değiştirildiğini belirledi ve üzerinde bırakılan parmak izlerinin C.A. ve A.U.'ya ait olduğuru tespit etti.

Gözaltına alınan zanlılar, sorgulamalarından sonra adliyeye sevk edildi.
Zanlıların polise verdiği ifadede, ilk planlarının Güçlü'yü öldürmek değil, parasını gasp etmek olduğunu söylediği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Burcu Güçlü'yü ölüme götüren süreç, iş yerine anketör olarak çalışacak iki kişi aramaya başlamasıyla başladı. Güçlü'nün, daha önceden tanıdığı ve falcılık yaptığı ileri sürülen bir kadının oğlu A.U.'yu, işsiz olduğu için yanına alabileceğini söyledi.

Ardından A.U. ile görüşerek işe aldı. A.U.'nun Güçlü'ye, "Bir arkadaşım daha var, adı C.A. Onunla birlikte çalışabiliriz." demesi üzerine Güçlü, onu da işe aldı.

İki zanlı, iş yerinin broşürlerini ve cilt bakımı aletlerinin tanıtımını yapmak için sokak sokak dolaşmaya başladı. Zanlıların günlük 15 lira aldığı öğrenildi. İddiaya göre A.U. ve C.A., işyerinin çok iş yapması üzerine çelik kasada çok para olduğunu düşünerek Burcu Güçlü'yü önce bağlayıp gasp etmeyi planladı.

Zanlılar, Çankaya semtinde bir dükkandan kar maskesi, ip ve eldiven satın alarak Bornova'daki iş yerine gitti.

Burada o gün dağıtacakları broşürleri alarak dışarı çıkan zanlılar, saat 18.30'da iş yerine geri döndü. Burada çalışan dört hanımın dışarıya çıkmasını bekleyen zanlılar, herkes gittikten sonra Güçlü ile yalnız kaldı.
Zanlılar, "Biz çıkalım." deyince, Güçlü, "Birlikte çıkalım. Benim de dışarıda işim var." cevabını verdi.

Gasp edemeyeceklerini anlayan zanlılardan A.U., bir odada bulunduğu sırada Güçlü'nün arkasından yaklaşarak ipi boğazına geçirip sıkmaya başladı. C.A. ise mutfaktan aldığı bıçakla Güçlü'yü bıçakladı. Burcu Güçlü'nün bu sırada, "Neden?" diye sorduğu iddia edildi. Güçlü'nün can havliyle zanlıların boyunlarını sıktığı ve birinin de elini ısırdığı belirlendi. Güçlü'yü defalarca bıçakladıktan sonra hâlâ nefes aldığını fark eden zanlılar, banyodan aldıkları bir çorabı kadının ağzına soktu.

Öldükten sonra Güçlü'nün cesedini bir battaniyeye saran zanlılar, üzerine kolonya dökerek banyonun havalandırma penceresinden aşağıya attı. Olayın ardından iş yerindeki kan izlerini temizleyen zanlılar, Burcu Güçlü'nün anahtarlarını alarak çelik kasayı açıp kasadaki bin 50 lirayı çaldı. Güçlü'nün çantasında bulunan 2 bin lira ve dört adet cep telefonu, dizüstü bilgisayarı ve seyyar diski de çalan zanlılar, etrafı temizledikten sonra iş yerinden ayrıldı.

Polisler, iki zanlının evlerinde yaptıkları aramalarda, Burcu Güçlü'ye ait olan ve çelik kasadan çalındığı belirtilen fotoğraf makinesini buldu.
Ayrıca zanlılardan birinin evinin bahçesinde de Güçlü'nün anahtarlarının bulunduğu anahtarlık, zanlıların gasp yapmak için satın aldığı ancak kullanmadığı iki kar maskesi de ele geçirildi.

Çalınan dört cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve paraya ise ulaşılamadı.
Zanlıların, "Cep telefonlarıyla bilgisayar ve diğer eşyaları çöpe attık." dediği iddia edildi.Polis, Harmandalı Çöplüğü'nde bu eşyaları bulmaya çalışıyor.