kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Festivale SABAH'tan Oscar ödüllü film katkısı

18.03.2009
En İyi Yabancı Film Oscar ödüü sahibi Gidişler filmi, SABAH'ın katkısıyla, İstanbul Film Festivali Dünya Festivallerinden bölümünde yer alıyor..
28. Uluslarararası İstanbul Film Festivali'nin, SABAH'ın tema sponsoru olduğu Dünya Festivalleri kategorisine bu yıl En İyi Yabancı Film Oscar'ını alan Gidişler (Departures) de dahil oldu. Yojiro Takita'nın yönettiği film, Japonya'nın kültür mirasına ve dini inançlarına duygusal, çarpıcı, incelikli bir bakış sunuyor. Film, festival kapsamında 19 Nisan'da Emek Sineması'nda saat 13.30 ile 21.30'da gösterilecek.
Dünya Festivalleri'nde yer alan diğer filmlere gelince... Bu bölümün diğer önemli filmi, Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı alan Acı Süt. Madeinusa'nın yönetmeni Claudia Llosa, 'çözümlenmemiş, vahşi, kişisel ve toplumsal hafıza hakkında' diyerek tanımladığı son filminde, ülkesi Peru'nun tarihinin karanlık bir dönemini inceliyor ve bu toplumsal hafızanın yükünü taşıyan Fausta adında bir kızın öyküsünü anlatıyor.
Festivalin açılış filmi olan Hoş Geldiniz ise Philippe Lioret'in son filmi.
Mülteci sorunlarına değinen dokunaklı bir azim öyküsü anlatan filmin başrollerinde, iki genç Türk oyuncu var. Shane Meadows ise Somerst Town'la bu bölümün konukları arasında.
Ayrıca Julie Delpy ise son filmi Kontes'te kana susamış Elizabeth Bathory'nin ürkütücü hikâyesini anlatıyor.
Yönetmen Bouli Lanners ise, Cannes'da üç ödül kazanan filmi Eldorado'da, absürd bir komedi-dramla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Bu yıl festivalin hitlerinden biri olmaya aday filmlerden İt İti Isırır video klip dünyasının eski kurdu Carlos Moreno'nun ilk uzun metraj filmi. İzleyenleri yeraltı dünyasının şiddet dolu dünyasına götüren film aksiyor ve kara büyüyle tıka basa dolu bu kara komedi, aynı zamanda Sundance'ta prömiyer yapan ilk Kolombiya filmi... Festivalde gösterilecek filmlerin biletleri 21 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor.