kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Tüketim bilinci ekonomilerin en önemli dinamiği"

Giriş Saati : 15.03.2009 12:47
Güncelleme : 15.03.2009 17:49
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üretim ve tüketim bilincinin çağdaş ekonomilerin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu belirterek, ülkelerin kalkınması ve gelişmesinin, diğer etkenlerle birlikte tüketimin de en az üretim kadar bilinçli ve doğru olmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Başbakan Eroğan, Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, üretim kalitesinin yükselmesinin bilinçli tüketim alışkanlığıyla doğru orantılı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Sanayi ve teknolojinin üretime hakim olmasına paralel olarak "tüketici hakları kavramı' ortaya çıkmıştır. Tüketici haklarının korunması için öncelikle tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve koruyucu yasaların uygulanabilirliğinin arttırılması üzerinde durulmalıdır. Bu bakımdan, küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir. Hükümet olarak, tüketicilerin korunması ve bilinçlenmesi için en etkin, en doğru yöntem ve yaklaşımları uygulamaya koymanın gayreti içerisindeyiz. Gerekli altyapının oluşturulması, tüketicileri koruyan kurum ve kuruluşların desteklenmesi, üretim süreçlerinde kalite ve standart anlayışının yaygınlaştırılması ve vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi üzerinde önemle duruyoruz. Bu yöndeki çalışmalara katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, bütün vatandaşlarımızın Dünya Tüketici Hakları Günü'nü kutluyorum."

(ANKA)