kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Eti Tedarik Zinciri Grup Başkanı Akçasoy (soldan ikinci) TPM Mükemmellik Ödülü’nü Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) Yönetim Kurulu Üyesi Arthur David’in (solda) elinden aldı. Ödülü David’in elinden aldı

Eti, Japonların sırrını kaptı 5'inci kez 'mükemmel' oldu

NAİME SERT
14.03.2009
Bisküvi, kek ve çikolata üreticisi Eti, 2002'den beri uyguladığı Toplam Verimlilik Yönetimi ile beşinci kez mükemmellik ödülü aldı. Şirket grup genelinde yüzde 28 verimlilik sağladı..
Unilever, Arcelor Mittal, Tetra Pak, Nissan, Heineken gibi pek çok sanayi devinin uyguladığı Japon yönetim sistemi Toplam Verimlilik Yönetimi'ni (TPM) yedi yıldır benimseyen bisküvi ve çikolata sektörünün önemli oyuncularından Eti testlerden başarıyla geçerek beşinci kez mükemmellik ödülü aldı. Bisküvi, Bozüyük ve Tam Gıda Fabrikalarıyla, üç kez TPM Mükemmellik Ödülü'nü, Bisküvi Fabrikası ile bir kez de TPM Mükemmellikte Devamlılık Ödülü'nü kazanan Eti bu kez Çikolata Fabrikası ile ödüle layık görüldü.

36.6 MİLYON EURO KAZANIM
Japonya'nın Kyoto kentinde düzenlenen ödül töreninde, TPM Mükemmellik Ödülü'nü Japon Fabrika Bakım Enstitüsü yetkililerinden alan Eti Tedarik Zinciri Grup Başkanı Basri Akçasoy, kurum kültürü haline getirdikleri TPM sistemi ile grup genelinde yüzde 28 oranında verimlilik artışı sağladıklarını söyledi. Akçasoy toplam 2.5 milyon euro harcanan TPM sistemi ile 7 yılda sağlanan verimlilik artışının, maliyet üzerinden hesaplandığında gruba 36.6 milyon euro tutarında kazanım elde ettiklerini belirtti. Çikolata fabrikasında toplam 65 bin euroluk yatırıma karşılık 2.9 milyon euro kazanım sağladıklarını anlatan Akçasoy "TPM ile çikolata fabrikası çalışanlarına toplam 10 bin 100 saat eğitim verdik. Bu sayede çalışanlarımız iyileştirme süreçlerinde daha aktif hale geldi. Verimlilikte yüzde 30 artış sağlandı. İş kazalarında yüzde 78, arızalarda yüzde 68, müşteri şikayetlerinde yüzde 44 azalma oldu" dedi. Yeni kek fabrikasının bu yıl ödül için başvuracağını açıklayan Eti Tedarik Zinciri Grup Başkanı Basri Akçasoy,böylece ilk aşamada tüm üretim tesislerinin TPM ödülünü sahip olmasını, 2013'te ise Bisküvi fabrikası ile dünya çapında başarı ödülü almayı hedeflediklerini kaydetti.

İSTİHDAM KAYBI YOK
Verimlilik artışının Eti'de istihdam kaybına yol açmadığını belirten Akçoy, otomasyonla yapılacak iyileştirmelerde yetişmiş işgücünün gerçekten değer oluşturan bir başka bölüme kaydırıldığını anlattı.
Haberin fotoğrafları