kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ahmet Çalık Ali Taşkın Türk Telekom CEO’su Paul Doany Çalık Holding CEO’su Berat Albayrak

Çalık, bölgeye Arnavutluk'tan açılacak

TARIK YILMAZ TİRAN
14.03.2009
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Doğu Avrupa'da bölgesel yatırımcı olmak için yatırımlara devam edeceklerini belirtti Bölgeye açılırken yerelleşmeye önem verdiklerini dile getiren Çalık "Arnavutluk'taki markalarımızla bölgeye açılacağız" diye konuştu ..
Türkiye çevresinde 12 ülkede yatırımları bulunan Çalık Holding, bölgesel oyuncu olmak için yatırımlara devam edeceklerini açıkladı. Arnavutluk'un en büyük ikinci bankası, lider sabit telefon ve internet servis sağlayıcısı ve bir yılda 386 bin aboneye ulaşan cep telefonu operatörü ile faaliyet gösterdiklerini belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bölgeye Arnavutluk markalarıyla açılacaklarını söyledi. Çalık Holding, Arnavutluk'ta büyük ortağı olduğu cep telefonu operatörü Eagle Mobile'ın ilk yılında geldiği noktayı anlatmak üzere ülkenin başkenti Tiran'da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın yanı sıra Eagle Mobile Genel Müdürü Ali Taşkın, BKT Genel Müdürü Seyhan Pencaplıgil ile Albtelecom Genel Müdürü Mustafa Reşit Akdoğan da kurumlar hakkında bilgi verdi.

HEYECAN VERİCİ YATIRIM
"Bize heyecan veren bir yatırımın ilk yılındayız" diyerek sözlerine başlayan Çalık, 1 yılda elde edilen başarıların kendileri kadar Türkiye adına da gurur verici olduğunu dile getirdi. Telekomünikasyonda bölgesel bir açılım yapmayı stratejik planları arasına 2007'de aldıklarını hatırlatan Ahmet Çalık, Arnavutluk yönetiminin bu açılımdaki olumlu adımlarına dikkat çekti. Sıfırdan kurdukları, ülkenin üçüncü cep telefonu operatörü Eagle Mobile'ın 12 Mart 2008'de Arnavutluk halkına hizmet vermeye başladığını hatırlatan Çalık, ilk yıl sonunda 386 bin aboneye ulaştıklarını dile getirdi. Adını ülkenin simgesi kartaldan alan Eagle Mobil'ın sektördeki rakiplerinden önce birçok yeniliğe imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

'MARKALARI KORUYACAĞIZ'
Toplantı sonrası soruları da yanıtlayan Çalık neden yerel markaları korunduğuna ilişkin bir soruya, gittikleri ülkelerde yerel değerlere önem verdikleri yanıtını verdi. Gruptaki en eski firmanın 114 yıllık Yeni Asır gazetesi olduğunu ikincisinin ise 100 yaşını tamamlayan Albtelecom olduğunu hatırlatan Çalık, "Biz bu markaları korumaktan yanayız. Ana politikamız bu. Arnavutluk'taki markalarımızla bölgeye açılacağız" dedi. Arnavutluk'un pazar ekonomisine geçmiş hukuk altyapısını oluşturmuş Türkiye'ye çok yakın güvenilir bir ülke olarak gördüklerini dile getiren Çalık işleri daha da geliştirmek istediklerini ve Türklerin ülkeye rahatlıkla gelebileceklerini söyledi.