kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bankaların zehirli varlıklarının TMSF'ye devrinde geç kalındı'

Evrim ERGİN EKONOMİ
15.03.2009
Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, "Bankaların toksik varlıkları fay hattı oluşturuyor" dedi..
G-20 Londra Zirvesi'ne Doğru: Global Ekonomik Büyüme'nin Canlandırılması başlığı altında İngiliz Konsolosluğu'nda düzenlenen toplantıya katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, G-20 bünyesinde iş dünyasını toplamaya dönük bir girişim de başlattıklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak yönetiminde bulunduğumuz Eurochambers ile birlikte G-20 ülkelerinin odalar birliklerini bir araya getiren bir platform kurma girişimini başlatmış bulunuyoruz. Kısa bir zaman içinde bu platformun ilk toplantısını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. KOBİ'ler de burada temsil edilmeli'' diye konuştu.

İÇERİSİ CANLANMALI
Hisarcıklıoğlu, "Eğer iç pazarımızı canlı tutarsak, üretimimizi devam ettirebilirsek. Bu krizin etkisini azaltabilmenin tek yolu bu. Bu krizden çıkış noktasındaki en büyük avantaj, 700 milyar dolarlık GSMH'nin yüzde 70'i iç tüketimden kaynaklanmasıdır"dedi.

TOKSİK KALMAMALI
Toplantıda bir konuşma yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise yaşanan en büyük sorunun toksik varlıklardan kaynaklandığını, bu zehirli varlıkların TMSF'ye aktarılmasında geç kalındığını belirterek, "Bu durum fay hattını oluşturuyor.Bu toksik varlıkların biran önce maliyeti ne olursa olsun sistemden temizlenmesi gerekiyor" dedi.