kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Yatırımın tutması yürek işidir'

BARIŞ ERGİN ANKARA
14.03.2009
Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski 25 milyon euroluk yatırım için kriz dönemlerinde yatırımın tutmasının insanla, yürekle ilgili karar olduğunu söyledi..
Nobel Ödüllü fizikçi Marie Curie'nin soy ağacından, dedesi Ağrı Dağı'nın su işlerini yapan mühendis olan Renault Trucks'ın Başkanı Chmielewski, Karsan'daki yüzde 20 ortaklıktan memnun olduğunu söyledi Karsan'ın Bursa'daki fabrikasında özel bir seri üretim hattı için yatırım yapan Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski, krizde aldığı bu karardan oldukça memnun. Karsan'ın Bursa'daki fabrikasında özel bir seri üretim hattı için yatırım yapan firma bu iş için 25 milyon euro harcadı. Renault Trucks'ın 2008 Eylül'ünde özel üretimin başladığı Karsan ortaklığının da üzerinden 6 ay geçti ve tam kapasite üretim başladı. Hedef yıllık 5.000 araç üretimi. Sadece Renault Trucks bu yatırımda elini taşın altına koyanlardan değil aynı zamanda Karsan da yüzde 20'lik bölümünü üstlenmiş. Chmielewski, Renault Trucks ve Karsan'ın ortak dili geliştirmesinin burada en önemli rolü üstlendiğini de söylüyor. Chmielewski, "Bu yatırımın tutması veya bunu gerçekleştirme insanla ilgili bir şey, yürekle ilgili bir şey" diyor.

'3 BÜYÜK KRİZ ATLATTIM'
Uzun zamandır Türkiye'de bir partner arayışı içinde olduklarını söyleyen Chmielewski, Türkiye'deki ana amaçlarının sadece montaj olmadığını yüzde 40 50 arasında bir yerlileştirme hedefleri olduğunu belirtiyor. Yatırımı planladıktan sonra dış etkenlerin yani küresel krizin gelmesinin planları biraz değiştirdiğini de eklemeden geçemiyor. Chmielewski, krizle ilgili şu yorumu yapıyor: "Biz ilk bulutları şubat ve haziranda gördük. Hayat her zaman mutlu olmayacak diyorduk."

ERDOĞAN DA KATILDI

Renault Trucks'ın üretime başlaması nedeniyle düzenlenen törende Başbakan Erdoğan da konuşma yaptı.