kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kötü gün dostu'ndan 2.4 milyar euro

DUYGU LELOĞLU
14.03.2009
Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Türkiye Masası Bölümü Şefi Hakan Lucius, bu yıl Türkiye'ye KOBİ kullanımı ağırlıklı 2.2-2.4 milyar euro kredi verileceğini bildirdi..
Global mali kriz ortamında Avrupa Birliği'nin en büyük kurtarıcısı, "supermen"i olarak görülmeye başlanan Avrupa Yatırım Bankası (AYB) 2009'da Türkiye'ye de 2.2 ila 2.4 milyar euroluk kredi olanağı sunmayı hedefliyor. AYB'nin son on yıldır 'Türkiye masası' bölümü şefi olan, nisan ayından itibaren de 'Sivil Toplum Kuruluşları' bölümünün başına geçecek Türk asıllı Hakan Lucius, bankanın Türkiye'deki faaliyetlerini SABAH'a değerlendirdi.
Lucius, bu yıl Türkiye'deki projelerde özellikle KOBİ'lere ve enerji yatırımlarına verilen desteği artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Dünyanın hiçbir yerinde AYB'nin Türkiye'de olduğu gibi iki bürosu olmadığını belirten Lucius, bu durumun bankanın Türkiye'ye verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade eden Lucius, "Türkiye, bankanın Avrupa Birliği'nin (AB) dışında en fazla kredi verilen ülkesi, dünya çapında baktığımızda ise altıncı büyük ülkesi olarak ortaya çıktı.
Diğer beş ülke ise dünyanın en büyük ekonomileri, G7 ülkeleri" dedi.
Lucius, 2009 yılında AYB'nin Türkiye'ye vereceği toplam kredileri miktarının 2.2 ila 2.4 milyar euro civarında olmasının hedeflendiğini belirterek, "Verdiğimiz krediler, projelerin en fazla yüzde 50'sini finanse ediyor.
Dolayısıyla finanse ettiğimiz projelerin değeri 4.4 ila 4.6 milyar euro değerinde olacaktır" diye konuştu. Lucius, kredilerde bu yıl KOBİ'lerin ön planda olacağını bildirdi.