kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Orkide krizde 'yatırıma devam' dedi

14.03.2009
Orkide Yağları, yeni kuşak teknolojiyle enerji verimliliği sağlamak için krizde yatırımları sürdürme kararı aldı ve şirket 15 milyon euroluk modernizasyon yapacağını açıkladı..
Sıvıyağ pazarının yüzde 20'sini elinde bulunduran Orkide Yağları, kriz döneminde 15 milyon euroluk yatırımla işlerini büyütme kararı aldı. Şirket yeni yatırımıyla, sıvı yağ sektöründe ambalajlama ve dolum hatlarının yeni kuşak teknolojiyle modernizasyonunu sağlayacak.
2009'un ilk aylarında tamamlanacak 15 milyon euroluk yatırım, Orkide'ye enerji verimliliği konusunda önemli katkı yapacak ve enerji maliyetlerinde yüzde 25 - 30'a varan tasarruf sağlayacak.
Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yeni yatırımla Türkiye'de yıllık toplam 450 bin tonluk margarin sektörünün 350 bin tonluk bölümünü kapsayan endüstriyel pazarda atılım yapacaklarını söyledi. Küçükbay, "Bir tür kolesterol etkisi yaratan trans yağ asidini içermeyen margarin üretimindeki yeni teknolojiyle, tüketicilere, pastacılık ve endüstriyel yemek sektörüne sağlıklı ve kaliteli ürünler sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Küçükbay, Türk sanayisinin ve ekonomisinin geleceğini üretimde görerek tüm olumsuz koşullara karşın istihdam yaratmak, üretim çarklarını kesintisiz sürdürmek için yatırım yapmak hayati bir önem taşıdığını belirtti. Birleşmiş Milletlerin resmi tedarikçileri arasında yer alan şirket iç piyasadaki yüzde 20'lik Pazar payı dışında 2007 yılını 60 milyon dolar ihracat ve 180 milyon dolar ciro ile kapattı. Şirketin verdiği bilgilere göre 2008 yılında ise ihracat 200 milyon dolara ulaştı.

HEDEF İLK 150
Bünyesinde Orkide Yağları'nı barındıran Küçükbay AŞ., İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 2007 yılında Türkiye'nin en büyük 236'ncı sanayi kuruluşu unvanını elde etti. 2008 yılı hedefini ilk 150 olarak belirledi.