kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Filistinli aile İsrail'e dava açtı

Giriş Saati : 10.03.2009 12:54
Güncelleme : 10.03.2009 23:00
Yeni Haber
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği son saldırılarda 29 mensubunu kaybeden Filistinli aile, İsrail yönetimine dava açtı. ..
Mağdur aile, İsrail'den 200 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Gazze şehrinin Zeytun mahellesinde yaşayan Semuni ailesi, İsrail mahkemesinde Başbakan Ehud Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'ye dava açtı. Ailenin 3 katlı binası 4 Ocak'ta İsrail tankları tarafından bombalanmış ve aileden 7 kişi ölmüştü. Ev, bombardıman sonrasında tamamen yanıp yıkılırken, bombardımandan kurtulanlar bir barınağa sığınmışlardı. Talihsiz ailenin sığındığı bina da İsrail ordusu tarafından bombalanmış ve aileden 22 kişi de bu saldırıda ölmüştü. Bombardımanlarda aileden 45 kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan çoğu 8-14 yaşlarındaki çocuklardı. Dava, İsrail'in kuzeyinde, İsrailli Arapların yaşadığı Nasıra'da açıldı. Aile, Filistin ordusunu masum sivilleri öldürerek ağır kusur işlemekle itham ediyor.

Mahkemede açıklamalarda bulunan Avukat Muhammed Fukra, bu davayı başka davaların da takip edeceğini söyledi. Geçen hafta da Cebeliye mülteci kampından, İsrail saldırısında 11 çocuğunu kaybeden Filistinli bir aile, 40 milyon dolar tazminat talebiyle dava açmıştı.

27 Aralık'ta başlayan ve 22 gün süren, kara ve hava saldırılarında bin 300 Filistinli ölmüştü. Bunların çoğu sivildi. İsrail mahkemeleri daha önce bu tür davaları hep reddetti. İsrail mahkemeleri, redde gerekçe olarak Filistinlilerin savaş zamanında zarar görmüş olmalarını öne sürüyor.

İHA