kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kazara AIDS kapan refakatçiye tazminat

Giriş Saati : 10.03.2009 14:27
Güncelleme : 10.03.2009 23:00
Yeni Haber
Çin'in başkenti Pekin'deki Ditan hastanesi bir kaza sonucu ayağına AİDS'li bir hastada kullanılan iğne saplanan refakatçiye 13 bin 344 yüen (1959 ABD Doları) tazminat ödemeye mahkum oldu...
Çaoyang Bölgesi Halk Mahkemesi, Henan eyaletinden gelen 29 yaşındaki Şi soyadlı kişiye söz konusu tazminatın 3 bin 344 yüeninin ekonomik kaybından ötürü, 10 bin yüeninin de kendisinde meydana gelen psikolojik yıpranmadan dolayı ödemesini kararlaştırdı.

Şinhua haber ajansının bildirdiğine göre, Şi 17 Mart 2008 gecesi beraberinde getirdiği katlanır yatakla AİDS tedavisi gören arkadaşının yanında refakatçi olarak kaldı. Ancak sabah saat 06.00'da AİDS'li hastadan kan alınan bir iğne kazayla hemşirenin elinden düşerek Şi'nin ayağına saplandı.

Bu olaydan sonra Şi, hastanede 6 ay ücretsiz tedavi gördü ve AİDS virüsü testinin negatif çıkması üzerine taburcu edildi. Şi, psikolojilk olarak aşırı derecede yıprandığı gerekçesiyle mahkemeden 128 bin yüen (18 bin 795 ABD Doları) tazminat talep etti.

Hastane yetkilileri, mahkemede Şi'nin hasta odasında kendi getirdiği yatağı açtığını, bunun hastanenin kurallarına aykırı olduğunu, ancak hemşirelerin Şi'yi odadan çıkmaya ikna edemediğini belirtti.

Mahkeme heyeti ise hasta odasının riskli bir yer ve hastane personelinin güvenlikten sorumlu olduğunu ifade ederek, hemşirelerin Şi'nin yatağının kapının yakınında olduğunu bilmelerine rağmen önlem almadıkları değerlendirmesini yaptı.

AA