kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komşu kıskançlık nöbetine tutuldu

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
10.03.2009
ABD Başkanı Obama'nın Ankara'yı ziyaret edip Atina'yı "es geçmesi" komşuda hayal kırıklığı yarattı. Ana muhalefet, iktidara "Dış politika acizliği kanıtlandı" diyerek yüklendi..
Yunan gazetelerinin hemen hepsi, dünkü baskılarında birinci sayfadan verdikleri haberlerinde "ABD'nin ilk tercihi Türkiye", "Obama Türkiye'ye yatırım yapıyor", "Obama ilk Müslüman ülke olarak Türkiye'yi seçti" başlıkları attı. ABD Başkanı Barack Obama'nın nisanda yapacağı Türkiye ziyareti, Atina kulislerinde biraz "hasetle" karşılandı. Köşe yazılarında, radyo ve TV haberlerinin yorumlarında, Obama'nın, "Müslüman ülkeler arasında ilk Türkiye'yi tercih etmesine rağmen bu ziyaretine Yunanistan'ı dahil etmemesi hükümeti düşündürüyor" dendi.

'ANKARA DAHA ÖNEMLİ'
Ta Nea gazetesi, bu ziyaretle "Türkiye'nin bölgede oynayabileceği role ABD'nin ne denli büyük önem verdiğini gösterdiğini, Türkiye-ABD ilişkilerinin yeniden canlanmasını öngördüğünü" yazdı. Eleftherotypia ise, "Yunan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'nin Washington ziyaretinde ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını açıklamaktan başka özlü ilerleme sağlayamadığına" dikkati çekti:

'TATBİKATTA NİYE YOKUZ'
"Oysa Hillary'nin ardından Obama'nın Türkiye'ye gitmesi ve Atina'yı es geçmesi ABD'nin Türkiye'ye, Yunanistan'dan daha büyük önem verdiğini gösteriyor..." Ana muhalefet PASOK, "Obama'nın yalnız Türkiye'yi ziyaret edeceğinin açıklanmasıyla Yunan hükümetinin dış politika konularında ne denli beceriksiz ve aciz olduğunun bir kez daha kanıtlandığını" açıkladı. ABD'nin Türkiye'nin daveti üzerine İngiltere, Hollanda ve Belçika'nın katılacağı Ege'deki Egemen adlı askeri tatbikatlara Yunanistan'ın davet edilmemesinden Yunan hükümetinde huzursuzluk yarattığı da yorumlarda yer aldı.