kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
C. Azimkar

IRA'nın saldırısında Türk asıllı İngiliz asker öldü

10.03.2009
Kuzey İrlanda'da bir kışlaya yönelik saldırıda ölen gencin Türk olduğu öne sürüldü. Annesi İrlanda asıllı olan Cengiz'in arkadaşları ve komşuları tarafından çok sevildiği belirtildi..
Kuzey İrlanda'yı yıllar sonra yeniden korkuya sürükleyen silahlı saldırıda hayatını kaybeden askerlerden birinin Türk asıllı olabileceği öne sürüldü. İngiltere Savunma Bakanlığı, Massareene askeri birliğinde nöbet tuttukları sırada öldürülen askerlerin Cengiz Azimkar ile Mark Quinsey olduğunu bildirdi.

ANNESİ İRLANDALI
İngiliz basını, başkent Londra'nın Wood Green bölgesinde yaşayan Azimkar'ın babasının Türk annesinin ise İrlanda asıllı olduğunu kaydetti. Marangoz olan baba Mehmet Azimkar, haberin üzerine yıkıldı. Londra'nın kuzeyinde bulunan evlerine akrabaların giderek babayı teskin etmeye çalıştığı bildirildi. Bir abisi olduğu belirtilen 21 yaşındaki Cengiz Azimkar'ın komşuları tarafından çok sevilen biri olduğu, arkadaşlarının da Azimkar'ı "Patrick" olarak çağırdığı kaydedildi. Greg Kalogirou adlı komşuları, "Patrick orduyu çok seviyordu. Onunla hep futbol oynardık. Liverpool takımını tutuyordu" dedi. Basının görüşme taleplerini reddeden Azimkar'ın ailesi, Savunma Bakanlığı aracılığıyla yaptığı açıklama, "onun kararlı, cömert, onurlu ve saygın bir asker olduğunu" ve "öldürülmeseydi, iki saat içinde Afganistan'a gitmek üzere yola çıkacağını" bildirdi. KKTC'li olduğu belirtilen baba Mehmet Azimkar, anne Geraldine Ferguson ve kardeş James tarafından yapılan açıklamada, Patrick'in iyi bir insan ve sporcu olduğu ve kimseyle ilgili kötü konuşmadığı belirtilerek, "O kararlı, cömert, onurlu ve saygın bir askerdi" denildi.

TEDİRGİNLİK ARTTI
Saldırıyı üstlenen "Gerçek IRA" örgütünün üyelerinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Örgüt, yıllar önce IRA'dan ayrılarak birçok saldırı gerçekleştirmişti. İngiltere Başbakanı Gordon Brown da, askerlerin öldürüldüğü yere ziyarette bulundu. Saldırıların ardından ülkede tedirginliğin arttığı belirtiliyor.