kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gaziantep'te hastanede yangın telaşı

AA
Giriş Saati : 10.03.2009 22:24
Güncelleme : 10.03.2009 23:02
Yeni Haber
Gaziantep Çocuk Hastanesi'nin trafosu yandı, elektrik kesintisi nedeniyle bazı bebek hastalar ambulanslarla üniversite hastanesine taşındı.

Gaziantep Çocuk Hastanesi'nin trafo bölümünde saat 19.45'te bir patlama oldu. Patlamanın ardından çıkan yangın üzerine görevliler itfaiyeden yardım istedi. Hastanedeki teknik personelin ilk müdahalede bulunduğu yangın, itfaiye ekiplerinin çabasıyla hastanenin diğer bölümlerine sıçramadan söndürüldü.

Patlama ve yangın nedeniyle hastaneye şebeke elektriği verilmemesi üzerine jeneratör devreye sokuldu ve hastanenin bir bölümüne elektrik verildi.
Herhangi bir olumsuzluğa karşı 112 Acil Servis ambulansları Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne yönlendirildi.

Ambulanslar hastane önünde hasta sevkine hazır beklerken kimi hasta yakınlarının endişe yaşadıkları, bazılarının ise ağladıkları gözlendi.
Yangına ilk müdahalede bulunan ve dumandan etkilenen hastane personeline oksijen verildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI


Olaydan kısa süre sonra hastaneye gelen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, hastane yöneticilerinden bilgi aldı ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderilmesine karar verilen 7 bebek hastanın taşınması için yürütülen çalışmaya nezaret etti.

Hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 7 bebek, bağlı oldukları tıbbi cihazlarla ambulanslara taşındı ve Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldü.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafo birimindeki arızanın giderilmesine çalışıldığını, bir yandan bu çalışma yapılırken can güvenliklerini düşünerek 7 bebek hastayı ilgililerle yaptıkları görüşme sonunda üniversite hastanesine gönderdiklerini bildirdi.

''Şu anda hastanemize şehir elektriği verilememesi dışında her şey normal. Hasta ve hasta yakınlarının endişe duymasını gerektirecek bir durum yok'' diyen Yıldırım, gerekmesi halinde başka hastanelere hasta sevk edebileceklerini ifade etti.