kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Tunceli buzdolabı spot piyasaya düştü mü?

Gittim, gezdim, geldim! Hem Doğu Bank 'ın, hem Altın Han'ın içinde bulunduğu duruma çok üzüldüm. Bu iki han bir zamanlar Sirkeci'nin en popüler alışveriş mekânıydı. Vergi rekortmenleri çıkarırdı. Bugün burada iş yapanlar meteliğe kurşun atıyor! Piyasanın nabzının attığı Doğu Bank'ta değişim Rahmetli Özal döneminde başlamıştı. Önce döviz, sonra permi işi bitti. Sağolsun 1995'te Tansu Çiller, bu iki hana altın dönemini yaşattı. Ama küresel şirketlere karşı durmak mümkün mü? İki han darbeyi küresel elektronik marketlerle yedi. Beyaz ve kahverengi eşyada spot merkezi olan Altın Han ile bugün 50. yaşını kutlayan Doğu Bank, dondu! Her iki han esnafı artık sadece telefon satıyor. Daha 10 yıl önce Almancıların uğrak yeri olan Doğu Bank ile Altın Han, bugün "varoşların" gözdesi!!!
Esnaf sinek avlıyor.
Geçen hafta başıydı. "Yeşilçam sinema ödül" törenine gitmek için taksiye bindim. Taksici panik halindeydi. "Hayrola" dedim. Taksici, "Karım Recep İvedik 2'ye bilet almış. Kusura bakmayın, gecikmek istemiyorum," dedi. Arkasından ekledi. "Yarın karımla birlikte Sirkeci'ye gideceğiz. Buzdolabını değiştirmek istiyorum. Tunceli malları inmiş!" deyiverdi.
Ağzım açık kaldı.
Taksici böyle der de durulur mu?
Sanayi üretiminde yüzde 21.3'lik rekor düşüşün yaşandığı, doların 1.82'yi gördüğü bir günde ben de soluğu Sirkeci'de aldım. Tunceli'de dağıtılan buzdolabı ve çamaşır makinelerinin İstanbul'a dönüp dönmediğini(!) soruşturmaya başladım.Vakit kaybetmeden Altın Han'a daldım.
Esnaf, etrafımı sardı. Kimileri tedirgin oldu. Bir çırpıda, "Tunceli'de hangi marka beyaz eşya dağıtıldı" diye sordum.
Kimse teklemedi. Arçelik-Vestel demeden "Bosch Siemens" diye söze girdiler. Bosch markasının her iki han için özel bir anlamı olduğunu hatırlatmak isterim. Bir zamanlar 468 model Bosch sayesinde bu iki hanın esnafı paraya para demedi.
Ancak o pırıltılı günler yok! Esnafın deyişiyle piyasa bitik! Herkes boş boş oturuyor, Tunceli'deki beyaz eşya dağıtımını tartışıyor.

Esnaf peşpeşe soruları soruyor; "Dağıtılan beyaz eşya niye piyasadan alınmadı? Anladığımız kadarıyla Tunceli'de birkaç bayinin tepesine altın kuş kondu! Acaba Tunceli'deki beyaz eşya bayileri, bazı vekillerin yakını mı? Dağıtılan buzdolabı bayiden kaç paraya alındı? Ne kadar buzdolabı dağıtıldı? Kesin rakamı bilen var mı?"
Of, of, iyice aklım karıştı...
Benim derdim başka!
Tunceli'de dağıtılan buzdolabı ve çamaşır makinesi gerçekten İstanbul'daki spot piyasaya uğradı mı, uğramadı mı? Yani bazı uyanık bayiler, dağıtılan eşyaları geri alıp İstanbul başta olmak üzere bazı merkezlere yolladı mı?
Konu hassas. Anladığım kadarıyla , "Tunceli buzdolabı" Sirkeci'ye uğramamış! Peki, Yenibosna veya Bakırköy'ün ara sokaklarındaki spot piyasaya uğramış olabilir mi? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Söz veriyorum. Vakit kaybetmeyeceğim. Tez elden Türkiye'deki tüm spot merkezlerini tarayacağım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın