kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Rusya Ermenistan'a silah satmadı"

CİHAN
Giriş Saati : 10.03.2009 16:47
Güncelleme : 10.03.2009 23:00
Yeni Haber
Azerbaycan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Erivan'a 800 milyon dolarlık silah sattığı ile ilgili iddiaları yalanladı...
Lavrov, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) çerçevesinde üye ülkelerin ortak askeri birlikleri oluşturma planlarının Azerbaycan'a karşı bir eylem olmadığının da altını çizdi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin haberine göre, Azerbaycan'a resmi ziyaret gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, son aylarda 2 ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyen Moskova'nın Erivan'a 800 milyon dolarlık silah sattığına ilişkin haberleri yine yalanladı. Lavrov, "Bana Rusya'nın Ermenistan'a silah sattığına dair belgenin bir kopyasını gösterin. Şu belge, şu kadar silah satılmıştır. Azeri meslektaşlarımızdan bunu rica ettim. Belge olmadan bir şey söylemek doğru değil. Biz konu ile ilgili detaylı inceleme yaptık. Araştırmalarımız sonucunda böyle bir durum olmadığını tespit ettik." dedi.

Lavrov, ayrıca KGAÖ çerçevesinde ortak askeri birliklerin oluşturulma planlarının Azerbaycan'a karşı bir eylem olmadığını belirterek, "Bu endişelere gerek yok." dedi. Lavrov, Rus dilinin Azerbaycan'da ikinci dil olarak konumunun aynen devam etmesinden de memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Son günlerde Azerbaycan ve Rusya arasında soğuk rüzgarlar esiyor.Bakü Moskova'nın Ermenistan'a 800 milyon dolarlık silah sağladığı iddiaları ve KGAÖ çerçevesinde Moskova-Erivan arasında imzalanan ortak hava savunma anlaşması nedeniyle rahatsız. Geçtiğimiz günlerde de, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov silah satışıyla ilgili haberleri yalanlarken, Azeri milletvekilleri olayı AGİT'e götüreceklerini ifade etmişti.