kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Doğacak her iki çocuktan biri Türk"

CİHAN
Giriş Saati : 10.03.2009 10:30
Güncelleme : 10.03.2009 23:00
Yeni Haber
Almanya'nın Gelsenkirchen kenti Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranowski, 15 yıl sonra Gelsenkirchen'de doğacak her iki çocuktan birinin Türk kökenli olacağını bildirerek, bu rakamın çok heyecan verici olduğunu söyledi. ..
Türkiye'nin Münster Başkonsolosu Gürsel Evren Türklerin yoğun olarak yaşadığı kentlere ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda Gelsenkirchen şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranowski'ye de bir nezaket ziyaretinde bulunan Evren'i çok sıcak şekilde karşılayan Başkan Baranowski, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son derece samimi bir havada geçen görüşmede karşılıklı olarak bu güne kadar yapılan işbirliğinden duyulan mutluluk dile getirildi.

Görüşmede, Gelsenkirchen kentinde büyük bir Türk nüfusunun yaşadığını, tüm derneklerle çok iyi ilişkiler içinde olduklarını, kültürel faaliyetlere, konser, edebiyat akşamları ve iftarlara sık sık katıldıklarını bildiren Başkan Frank Barannowski, "Kentimizde 15 yıl sonra her doğan iki bebekten biri Türk kökenli olacak. Bu çok heyecan verici bir rakam. 2008 istatistiklerine göre Gelsenkirchen'in nüfusunun 263 bin. Bunların arasında halen Türk vatandaşı olan 19 bin 338 vatandaşımız yaşıyor. Bu rakama Alman vatandaşlığına geçmiş olanlar da eklenince kentimizde Türk kökenlilerin oranın ne kadar yüksek olduğu daha net görülebiliyor" dedi.

Göçmenlerin sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini bildiren Başkan Frank Barannowski, göçmen çocuklara doğduğundan itibaren yardımcı olunması amacıyla "Veliler Okulu" adlı bir proje geliştirdikleri, evlere gidip bilgi verdiklerini, herkesin bu projeyi desteklediğini belirtti.

Başkonsolos Gürsel Evren ise bu sıcak karşılamadan ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ve her konuda işbirliğine hazır olduğumuz ifade ederek, Başkan Barannowski'ye seçimlerde başarı diledi. Söz konusu ziyarete Eğitim Ataşesi Ali Çevik'te katıldı.

Başkonsolos Evren ayrıca Gelsenkirchen şehrinin Emniyet Müdürü Rüdiger von Schoenfeldt'e de bir nezaket ziyaretinde bulundu. Büyük Çekmece - Gelsenkirchen Kardeş Şehir Destekleme Derneği Başkanı olan Rüdiger von Schoenfeldt, Türklerle ne kadar iyi ilişkiler içinde olduklarını anlattı. Türk toplumunun sorunlarını da anlatan von Schoenfeldt, "Tük vatandaşlarının işledikleri suçlar hakkında ayrı bir istatistik tutulmadığını ancak, bu oranın biraz yüksek olduğunu biliyoruz. Az eğitim almış Türk gençleri genelde grup halinde görülüyor, farklı tutumlar, kimlik arayışları, aile içi tutumlar, aile otoritesi, farklı din anlayışı gibi konuların bunları suça iten sebepler gibi görüyoruz" dedi. Evren ise, Türk çocukları arasındaki suç oranlarının azaltılması hususunda gençlere ve velilere yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu konuda işbirliğine de hazır olduklarını vurguladı.

Başkonsolosu Gürsel Evren Türklerin yoğun olarak bulunduğu şehirlerden birisi olan Gladbeck şehrinin Belediye Başkanı Ulrich Roland'a da bir nezaket ziyaretinde bulundu. Dostane bir atmosferde geçen görüşmelerde Başkan Roland Evren'e, 77 bin nüfuslu kentlerinde yüzde 11,2 oranında Türk yaşadığını, kentlerinin Alanya ile kardeş şehir olduğunu anlattı. Ziyarette Eğitim Ataşesi Ali Çevik ve Gladbeck Yabancılar Meclisi yöneticileri de hazır bulundu.