kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar soğuyacak - HARİTALI

Giriş Saati : 10.03.2009 09:25
Güncelleme : 10.03.2009 23:02
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemiz yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın batısı(Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir'in kuzey ilçeleri) ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'nın batısında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, ülkemizin iç ve batı bölgelerinde kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın batısı(Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir'in kuzey ilçeleri) ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de şiddetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Bursa Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden de sel ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; etkili olacak rüzgârın kuzey ve kuzey batıdan Kuzey Ege'de akşam saatlerine kadar Marmara'da ise akşam saatlerinden başlamak üzere geceye kadar etkili olacağı belirtildi.

Saatteki hızı 50 ila 74 kilometre arasında değişecek olan fırtınanın sabaha kadar etkili olacağı kaydedildi. Batı Karadeniz'in güneyinde güneybatıdan, batısında ise kuzey batıdan olmak üzere akşam saatlerinde başlayacak olan ve saatteki hızı 74 kilometreye kadar çıkacak olan fırtınanın da çarşamba günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; genellikle güney ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'de (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir'in kuzey ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, öğle saatlerinden sonra batı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Konya), akşam saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın) ile akşam ve gece saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Çorum) ile Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl) ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Muş ve Bitlis ile gece saatlerinde Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile akşam ve gece saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...