kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sosyetik bir aday değilim

NURDENİZ ERKEN
10.03.2009
Çarmıklı ailesinin gelini Sibel Çarmıklı, 'Sosyetik Aday' yakıştırması için şunları söyledi: Bahsedilen anlamda 'sosyetik' değilim. Annem benden daha sosyetiktir..
İstanbul'un köklü ailelerinden Çarmıklı ailesinin gelini olan Sibel Çarmıklı, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için yarışıyor. Yaklaşık 15 yıldır siyasetin içinde olan eski ANAP'lı Çarmıklı "sosyetik aday" yakıştırmasından şikâyetçi değil. "Hayatımın hiçbir döneminde bahsedilen anlamda sosyetik olmadım" diyen Çarmıklı, "annem benden daha sosyetiktir" diye ekliyor. Doğma büyüme Beşiktaşlı 3 çocuk annesi Çarmıklı ile anne ve babasının yaşadığı evde siyasetten ev yaşantısına pek çok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik...

ÇUBUKÇU TEKLİF ETTİ'
* Sizi siyasete çeken nedir?
Toplumun her kesiminden olan farklı duygu ve düşünceleri paylaşmak zannediyorum beni heyecanlandırıyor. 4 sene kadar evdeydim. Hayatımda bir boşluk olduğunu hissediyordum ama yine de mutluydum çocuklarım ve ailemle. İnsanlarla bir arada olmayı seviyorsanız yapabileceğiniz bir iş. Bu yapımda var.

* Belediye başkan adaylığı teklifini nasıl aldınız?
Sayın Nimet Çubukçu arayarak kahvaltıda buluşmak istediğini söyledi. Burada benimle siyaset yapmak istediklerini iletti. Belediye başkanlığı düşünmemiştim ama Beşiktaş denince heyecanlandım. AK Parti'nin belediyecilik anlayışını beğeniyorum. Olumlu cevabımı verdim kendisine ve Başbakan'la görüştüm.

* "Sosyetik aday" yakıştırması sizi üzüyor mu?
Hayır üzmüyor. Annem benden daha sosyetiktir. O çevreden siyasete girip de 15 yıl sonunda hâlâ siyasetle ilgilenen bir tek ben varım. Yetiştirilme tarzım, aldığım eğitim, ailem sayesinde çevrem çok geniştir ama ben her çevreden insanla görüşüyorum.

* Boş vakit bulduğunuzda neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?
Yemek yapmayı çok severim, çok da güzel yaparım. En son 1 ay önce gece yarısı fasulye yaptım, geçen gece de mercimek pişirip bıraktım çocuklara...

* AK Parti'yi seçtiğiniz için mahalle baskısı yaşadığınızı anlatmıştınız. Baskı devam ediyor mu?
Artık mahalle baskısı görmüyorum. Kendiliğinden aştım onu. Demek ki insanlar önyargıların yanlış olduğunu gördüler.