kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Padişahlık uymuyor hanedanlık yakışıyor'

10.03.2009
Baykal, son Osmanlı padişahının İngiliz gemisiyle kaçtığını hatırlatarak "Son padişah dersen o tam uymuyor. Saltanat, hanedan uygun" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Giresun'da yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Türkiye'de hukukun, demokrasinin kalmadığını savunan Baykal, "Derebeylik mi Türkiye? Sen kimsin ya, Ali Kıran başkesen misin" diye sorduğu Erdoğan'la ilgili şöyle dedi: "Şimdi de Mersin'de daha önce 'bu çiftçinin hali ne olacak' diyen bir çifti vardı ya, ona 'ananı da al git' demişti ya, Başbakan, şimdi o adam çiftçinin halini sorar diye 3 gün evinin kapısında polis bekletmişler. Başbakan geleceği zaman da gözaltına almışlar. Böyle hukuk, düzen olur mu?'' Baykal, Tunceli'de Valiliği'nin yaptığı yardımlara da değinerek, '"Başbakan 'Valimi yedirmem diyor. Aslında kendisini düşünüyor, korumaya çalışıyor'' dedi. Geçen günlerde Erdoğan için "Son Osmanlı Padişahı'' diye pankart açıldığını da söyleyen Baykal, şunları kaydetti:

SALTANAT UYGUN
"O pankartı açanlar dikkatli olsunlar. Son Osmanlı padişahı, İngiliz savaş gemisine binerek kaçıp Türkiye'yi terk etmiş insandır. Şimdi sen Başbakan'a 'Son Osmanlı Padişahı' dersen, insanın aklına başka şeyler gelir. Hepimizin son Osmanlı padişahından hatırladığı, İngiliz kruvazörüne binip Türkiye'den kaçıp gitmiş olmasıdır. Saltanat, hanedanlık deyin, bunlar yakışıyor. Ama son padişah dersen o tam uymuyor. Saltanat uygun, hanedan da uygun. Hanedan biliyorsunuz ailenin, çoluk çocuğun, eşin dostunun sözünün geçmesi, ülkeyi yönetmesi. Hanedan söylenebilir. Başbakan'a bakarak da söylenebilir.''