kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yaptığı toplu açılışta 4.5 yaşındaki küçük kızı kucağına alıp sevdi.

'O zihniyet hâlâ yaşıyor'

Erdal KARAKAVUKOĞLU - İlker ÇOBAN
10.03.2009
Erdoğan, Türkiye'de demokrasiye ağır bedeller ödetildiğini, başbakanların idam edildiğini belirterek, "Hâlâ bedel ödetmeye çalışıyorlar" dedi..
İzmir'deki toplu açılışın ardından geçtiği Aydın'da konuşmasına, "Efeler şehri, merhum Adnan Menderes'in şehrini selamlıyorum" sözleriyle başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi için ağır bedeller ödediğini ve bu ülkede milletin hür iradesiyle seçilmiş başbakanla bakanların idam sehpasına çıkartıldığını anlattı. O zihniyetin hâlâ yaşadığını öne süren Erdoğan, "O zihniyetin temsilcilerinin kimler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Hâlâ bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bu millete demokrasiyi hâlâ çok görüyorlar. Kendilerini milletin üzerinde görüyor, milleti küçümsüyor, millete tepeden bakıyorlar" dedi.

CHP VE MHP RUH İKİZİ
Milletin kimin padişahlık, kimin sultanlık özlemi içinde olduğunu gayet iyi bildiğini öne süren Erdoğan, "Benim Aydınlı kardeşim, kimin koltuğuna sımsıkı yapışıp bırakmadığını iyi biliyor. Hem MHP, hem CHP, ruh ikizidir, ruh ikizi. Milletim bunların barajın altında bırakmadı mı? Ama bunlar koltuğu bırakmadı. Koltuğa yine yapıştılar. Baykal da öyle, Sayın Bahçeli de öyle. Sayın Baykal, bu padişahlık özlemi değil de nedir?" dedi. CHP'nin 1950'ye kadar olan tek partili dönemde nasıl demokrasi uyguladığının da belli olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Kalkıyor padişahlık, sultanlıktan bahsediyor. Sayın Baykal, sizin il başkanlarınızın valilik dönemlerini biliriz. Şimdi kalkmış, benim Türkiyeli valime saldırıyorsunuz. Siz böyle demokratsınız. Bize bunun dersini vermeyin." Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Yazıkent Belde Belediye Başkanı Ahmet Oğuzhan (60), Erdoğan'ın miting yapacağı alanda beklerken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Erdoğan, miting sonrasında Oğuzhan'ın kaldırıldığı hastaneye giderek bilgi aldı. Erdoğan, Oğuzhan'ın ailesine başsağlığı diledi. Erdoğan Aydın'dan dönüşünde Ankara Havalimanı yolundaki Pursaklar Aile Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı. Erdoğan çıkışta Pursaklılarla "çak" yaptı.