kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Civan Gasparyan 30 yıllık duduğuyla Azra Akın'a 'Sarı Gelin' türküsünü çaldı.

Gasparyan, Akın'ın teklifine 'evet' dedi

MAGAZİN
09.03.2009
'Ayrılık' dizisi için Ermenistan'a giden Azra Akın, duduk sanatçısı Civan Gasparyan'ı ziyaret etti. Gasparyan, müzikal teklifini şartlı kabul etti..
TRT'de yayınlanan "Ayrılık" adlı dizinin ekibi Ermenistan'ın başkenti Erivan'daydı. Dizinin başrol oyuncularından Azra Akın, çekimler sırasında ünlü duduk sanatçısı Civan Gasparyan ile bir araya geldi. Eski "Dünya Güzeli" Akın, Erivan'daki evinde ziyaret ettiği Gasparyan'a proje aşamasındaki "Ağrı Dağı" adlı müzikalde birlikte yer almaları için teklifte bulundu. Projeye "evet" diyen Gasparyan "Ama bir önerim var: Sınırları kaldıralım. Bu projenin etrafında sınır olmasın, çünkü o dağ Tanrı'nın dağıdır" dedi.

AZRA AKIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

'SINIR AÇILINCA GELECEĞİM'
Azra Akın'ın ünlü müzisyenden kendisi için bir şeyler çalmasını istemesi üzerine Gasparyan, üzeri altın kaplamalı 30 yıllık özel duduğuyla önce kendi bestesini ardından ünlü "Sarı Gelin" türküsünü seslendirdi. Gasparyan "Bu türkünün sahibi yoktur. Azeriler, Türkler ve Ermeniler herkes bu türküyü sahiplenmek istiyor ama bu türkü 200 yıl önce yazılmış. Bestecisi belli değil. Şarkılar politize edilirse bozulur" diye konuştu. Gasparyan, "Türkiye'yi ne zaman ziyaret edeceksiniz" sorusuna ise "Daha önce Türkiye'ye geldim ve Yavuz Bingöl ile sahne aldım. Tekrar gelmek isterim ama ülkelerimiz arasındaki kapı açıldığında..." dedi.