kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Dayağı yemeden, kafayı gözü kırmadan sorunları çözmeliyiz'

07.03.2009
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, 2001'de yaşanan krizin her kesimi terbiye ettiğine işaret ederek, "Dayağı yemeden, kafamız, gözümüz kırılmadan sorunları çözmek gerek" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Bütçenin gevşetilmesi gerekiyorsa, KOBİ'lere destek verilecekse o gün bugündür" dedi. Bakan Çağlayan, Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma Tanıtma Merkezi tarafından Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupa merkez bankasının para bastığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Biz ne dolar ne euro basabiliriz. Eğer bütçemizin gevşetilmesi gerekiyorsa gün bugündür. KOBİ'lerimizin üzerindeki yüklerin azaltılması noktasında destekler verilecekse o gün bugündür."

AÇIK VERMEK AYIP DEĞİL
Bu noktada muhafazakarlık içinde olunmaması gerektiğini vurgulayan Çağlayan, bütçenin açık vermesinin ya da öngörülenin üzerinde açık vermesinin ayıp olmadığını söyledi. Çağlayan, ABD Merkez Bankasının dolar, Avrupa Merkez Bankasının euro bastığı bir ortamda ülke olarak KOBİ'leri, esnaf ve sanatkarı, hizmet, sanayi ve ticaret sektörünü ayakta tutmak zorunda olduklarını kaydetti. Konuşmasında 1994 ve 2001 yıllarında yaşanan ekonomik krizleri de değerlendiren Çağlayan, 2001'de yaşanan krizin her kesimi etkilediğini, ama "Herşeyde bir hayır vardır" anlayışı ile bakıldığında krizin hem bankacılık sektörünü hem de Türkiye'de yaşayan herkesi terbiye ettiğini söyledi. Ş i m d i yaşanan küresel krize karşı herkesin şirketin kasasının patronun cebi olmaktan çıktığını görmesi gerektiğini ve Ar- Ge'nin inovasyonun günlük hayata dahil olması gerektiğini bildirdi. Her krizin bir şeyler öğrettiğini yineleyen Bakan Çağlayan, ''Ama dayağı yemeden, kafamız, gözümüz kırılmadan bunları öğrenmemiz, sorunlarımızı çözmemiz lazım'' diye konuştu.