kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadınlar stada çekilecek forma satışı katlanacak

07.03.2009
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi de altyapıyı güçlendirerek kısa bir aradan sonra yeniden bayan liglerini başlattı..
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi Bayan Futbolu Geliştirme Yönetmeni Dr. Erden Or, kulüplerin ekonomik olarak gerilemeye başladığını ve taraftar sayılarının düştüğünü bildirdi. Or, "Futbol okulları da bir anlamda doyuma ulaştı. Kadınların futbola gelmesi ile birlikte taraftar sayısı artacak. Kadınların tüketim eğilimi daha yüksek olduğundan lisanslı ürün satışlarında da ciddi artışların yaşanması muhtemel. Futbol okullarında kızlar için açılabilecek kurslar ile yeni bir kaynak yaratılabilir. Günümüzde kulüpler yeni yeni bayan taraftarları kendilerine çekmeleri gerektiğini algılamaya başladı. Almanya'da Hertha Berlin kulübü, resmi sitesinin yanı sıra sadece bayan taraftarları için özel bir taraftar sitesi bile açmış durumda" diye konuştu.

FEDERASYON DESTEKLİYOR
Bayan Futbolu'na ciddi şekilde yatırım yapıldığını anlatan Or, özellikle doğu bölgelerinde kız çocuklarının tesis yetersizliği nedeniyle spor yapamadığını belirterek "Futbol oynanması en kolay spor. İki taştan kale yaparak bile futbol oynanabilir. Ülkemizde lisanslı bayan futbolcu sayısının 798 gibi düşük bir rakam olmasının sağladığı bir avantaj var. Bayan sporları arasında milli olmanın en kolay olduğu branşlardan biri futbol. Üç farklı yaş kategorisinde milli takımımızda 75 kişilik sporcu kontenjanı var" dedi.