kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşsizlere şaşırdı, Hintli hemşireye karşı çıktı

07.03.2009
ABD Başkanı, işsiz sayısının 4.4 milyona ulaşmasını "Hayret verici" bulurken, ithal hemşire getirilmesi önerisine karşı çıktı..
ABD Başkanı Barack Obama, önümüzdeki yedi yıl içinde sağlık reformuyla birlikte ihtiyaç duyulacak 500 bin hemşirenin bir kısmının başta Hindistan olmak üzere yurtdışından sağlanması fikrine karşı çıktı. Beyaz Saray'da düzenlenen sağlık formunda konuşan Obama, "Dışarıdan ithal hemşire fikri hiç bir anlam içermiyor, göçmenlik tartışması ile işsiz kalanlar ve eğitebileceğimiz hemşireler ile bu sorunu rahatlıkla çözebilir ve istihdam yaratabiliriz" dedi. Sağlık reformunun mali bir zorunluluk olduğunu kaydeden Obama, "Hızla artan sağlık harcamaları bütçemizi zorluyor. Uzun vadeli çözümler için en kısa sürede reformları hayata geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Obama, reformlar çervesinde hizmete girecek 126 yeni sağlık merkezi için 155 milyon dolarlık bir bütçe ayırmış durumda. Bu plan ile birlikte binlerce kişilik bir istihdam yaratacaklarını belirten Obama, 750 bin civarında düşük gelirli vatandaşa sağlık hizmeti sunacaklarını da sözlerine ekledi.

4.4 MİLYON İŞSİZ KORKUTTU
ABD Başkanı Barack Obama, ekonomik kriz nedeniyle ABD'de işini kaybedenlerin sayısının 4.4 milyona çıkmasını 'hayret verici' olarak değerlendirdi. Açıklanan işsizlik rakamını beklenenin çok üzerinde bulan Obama, ABD'lilere işlerine geri dönecekleri sözünü verdi. Obama, krizin devam ettiğini ancak gerekli tedbirlerin hükümet tarafından hızla hayata geçirildiğini belirtti. Şubat ayında 651 bin ABD'linin işsiz kaldığının açıklanmasından sonra toplam işsiz sayısı 4.4 milyona çıktı.