kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

244 yıllık Lloyds devlete sığındı

07.03.2009
Krizde zora giren İngiltere'nin öncü bankalarından Lloyds Bank Grubu'nun 367 milyar dolarlık riskli varlığını üstlenen devlet, yüzde 65'lik hisse ile bankanın kontrolünü ele aldı..
Kuruluş tarihi 1765'e dayanan ve siyah at logosuyla tanınan İngiltere'nin önde gelen bankalarından Lloyds Banking grubu, devlet kontrolüne geçti. Banka bünyesinde bulunan 260 milyar sterlin (367 milyar dolar) tutarındaki riskli varlıkları üzerine alan İngiliz devleti, Llyod Bank'ın en büyük hissedarı konumuna geldi. Varılan anlaşma uyarınca devletin bankadaki hissesi yüzde 43,5'den yüzde 65'e çıkarken, banka yöneticileri hükümetin bu oranı en fazla yüzde 77 ile sınırlamak istediğini belirtti. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, bankacılık grubunun büyük bölümü iş kredileri olmak üzere kredi tutarını iki yıl içinde 28 milyar sterlin (39 milyar dolar) artıracağı belirtildi. Hazine Mali Sekreteri Stephen Timms, ilk başta varlıkların gerçek değeri ile ilgili belirsizliğin olduğunu ancak anlaşmanın, Lloyds'un sağlam bir finansal kuruluş geleceğine yardımcı olacağını söyledi.

BARCLAYS DA ZORDA
İngiliz Hükümeti'nin 325 milyon sterlin turarındaki riskli varlıkları üzerine aldığı Royal Bank of Scotland'dan sonra Lloyds Bank, devletin müdahale ettiği ikinci banka oldu. Zor durumdaki diğer bir banka olan Barclays'in de üzerinde baskıların arttığı bildirildi. Barclays sözcüsü bankanın hükümetle katılım görüşmelerinin devam ettiğini ancak henüz bir karara varılmadığını söyledi.