kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

E-fatura 20 ilde 25 bin ağaç getirdi

Giriş Saati : 08.03.2009 14:38
Yeni Haber
Türk Telekom müşterilerinin e-fatura kullanımı ile yeşeren 'E-Fatura Ormanları' 20 ilde 25 bin ağaç sayısına ulaştı. Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde dikilen ağaç sayısının 100 bini bulması hedefleniyor.

Türk Telekom'un Tüm Türkiye'de hayata geçirdiği 'E-Fatura Ormanları' her geçen gün yeni bir ilde yeşeriyor. Kasım 2008'de başlayan çevre projesi kapsamında, 4 ay gibi kısa bir sürede 20 ilde dikimi tamamlanan ağaç sayısı 25 bine ulaştı. Türk Telekom, 'E-Fatura Ormanları' projesi ile çevre konusundaki farkındalığı artırmayı, Türkiye'de yeşil alanların ve ormanların korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Türk Telekom kağıt fatura yerine elektronik fatura kullanan müşterileri adına Türkiye'nin dört bir yanında ağaç dikerek 'E-Fatura Ormanları' oluşturuyor. Kurum, 'E-Fatura Ormanları' projesi ile tüm Türkiye'de 100 bin ağaç dikilmesini hedefleniyor.

Proje kapsamında Adana, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Giresun, Karaman, Kırıkkale, Şanlıurfa, Tokat, Uşak ve Yozgat olmak üzere toplam 20 ildeki dikimler tamamlanmış bulunuyor. Türk Telekom müşterilerinin kağıt tasarrufu ve kesilen ağaç sayısını azaltan e-fatura kullanımları yeşeren 'E-fatura Ormanları'nın tüm Türkiye'ye yayılması hedefleniyor.

Türk Telekom, Maliye Bakanlığı'ndan aldığı onayla 1 Şubat 2008 tarihinde elektronik fatura dönemini başlattı. www.turktelekom.com.tr adresinden veya 444 1 444 numaralı telefondan başvuru yaparak e-fatura'ya geçen müşterilerinin faturalarını e-mail ile gönderen Türk Telekom, kendi arşivi için düzenlediği nüshayı da elektronik ortamda saklayarak iki kat fazla kağıt tasarrufu sağlıyor. 2008 yılı sonu itibarıyla 900 bin Türk Telekom müşterisi e-fatura abonesi olarak hem tonlarca kağıt tasarrufu yapılmasına hem de çevrenin korunmasına katkı yapmış bulunuyor.

(CİHAN)