kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
EPDK Başkanı Hasan Köktaş

EPDK bu kez Shell, BP ve POAŞ'a ceza yazdı

Olcay AYDİLEK - ANKARA
05.03.2009
EPDK standarda aykırı akaryakıt ikmali gerekçesiyle POAŞ, BP ve Shell'in de yer aldığı dağıtım şirketlerine 250'şer bin TL ceza kesti..
Maliye Bakanlığı'nın vergi şokuyla sarsılan Doğan Grubu ile BP'ye bir ceza da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) geldi. Kurum, POAŞ ve BP'ye depolarındaki akaryakıtın 'teknik standartlara uygun' olmaması nedeniyle 250'şer bin TL'lik ceza kesti. EPDK'nın, akaryakıt dağıtım şirketlerinin depolama tanklarına yönelik yaptığı denetimlerin sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Kurum, bir süre önce dağıtım şirketlerinin depolarından benzin, motorin gibi petrol ürünlerinden örnekler aldı. Bu örnekler, akredite laboratuvarlarda analiz edildi. Bazı dağıtım şirketlerinin tanklarındaki ürünlerin, 'teknik kriterleri' (kükürt, oktan gibi) karşılamadığı, standartlara uygun olmadığı belirlendi.

GEREKÇE KRİTERLERE AYKIRILIK
Kurum, aralarında POAŞ, BP ve Shell'in de bulunduğu çok sayıda dağıtım şirketine, "teknik kriterlere aykırı' akaryakıt ikmali yaptıkları gerekçesiyle 250'şer bin TL ceza kesip, adreslerine gönderdi. Kurum yetkilileri, sektöre yönelik denetimlerin aralıksız süreceğine işaret ederek, daha iyi işleyen bir piyasa için sektörün disipline edilmesinin önemine vurgu yaptı. Bazı dağıtım şirketlerinin cezaları yargıya taşıdıkları bildirildi. Maliye de, Doğan Grubu'na 1 milyar TL, BP'ye 474 milyon TL vergi cezası kesmişti.