kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İbrahim Burkay

Bursalı tekstilciler birleşti projeleri tezgâha döktü

EVRİM ERGİN
06.03.2009
Bursalı tekstil ihracatçıları üniversitelerin ar-ge projeleri ile yatırımcıları buluşturarak 'Proje Pazarı' kurdu. İlgililer arasında Zorlu ve Sanko da var..
TİM Başkan Vekili ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tekstil ve konfeksiyon sektöründe yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi için 67 projeden oluşan 'Proje Pazarı'nı devreye soktu. Üniversite ve sanayi işbirliği ile Ar-Ge çalışmalarının ortaya çıkardığı somut projeler, hayata geçmeye başlıyor. Geliştirilen 67 projeyi 'Proje Pazarı' adı altında tanıtan İbrahim Burkay, bu çalışmayla sektörlerinin sıçrama yapacağını söyledi. Uzun bir çalışma sonucunda, üniversite işbirliğiyle somut olarak ortaya çıkan projelerin, tekstil ve konfeksiyon sektörü için yeni bir soluk olacağını ifade eden Burkay, üretim, kalite ve ihracat anlamında çok ciddi "Akılla Bir Sıçrama" yapılmasının beklendiğini kaydetti.

SANKO VE ZORLU ALDI
Projelerden 10'a yakının bugüne kadar firmalar tarafından satın alındığını belirten Burkay, "Bu projeler üniversitelerin tozlu raflarında duruyordu. Biz bunu bir kitapçık haline getirerek ilgili tüm yatırımcıları biraraya getirdik. İlgilenenler de projeleri satın aldılar" dedi. Satın alanlar arasında Zorlu ve Sanko gibi şirketlerin de bulunduğunu belirten Burkay, "2 ayda bir projelerin sahibi olana üniversite hocalarını da sorgulayacağız. Çünkü yatırımcılar direk olarak onlarla da ilişki kurabilirler" dedi. Burkay bu sayede ihracattaki katma değeri artırmayı ve Türk yatırımcılarının rekabet gücünü de artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.