kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Her biri için 1 milyon doların harcanacağı restoranlarda bir kişinin en fazla 18 dolar harcayarak karnını doyurabileceğini söyleyen Reagan, diğer şubeler için Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'ne baktıklarını belirtti.

Chili's kanyak bulamadı açılışı dört ay geciktirdi

Pınar ÇELİK - EKONOMİ
06.03.2009
ABD'li restoran zinciri Chili's margaritası için istediği kalitede kanyak bulamayınca restoran açılışını erteledi..
İstanbul'da ilk mağazasını şubat sonunda açan ABD merkezli Meksika restoranı Chili's, en iddialı içkisi margarita için Türk alkollü içecek firmalarını yeterli bulmadı. Saf margarita elde etmek için istediği kalitede kanyak ve tekilayı yurtdışından getirmeye karar veren firma içkiler gümrükte de takılınca mağaza açılışını yaklaşık dört ay bekledi. Portekiz'den sonra menü değiştirdikleri ikinci ülkenin Türkiye olduğunu belirten Chili's markasının bağlı bulunduğu Brinker Company Bölge Başkan Yardımcısı Don Reagan, menülerindeki yemeklerin Türk halkının damak tadına göre çok tuzlu ve acı olduğunu belirterek, "Menü değişikliği için çok zaman kaybettik. Çok iddialı olduğumuz margarita için kanyak, rom ve tekilayı yurtdışından getirttik. Bunun için de beklemek zorunda kaldık" diye konuştu.

'BASKIN OLACAĞIZ'
Bu alanda birebir yabancı yatırımcının bulunmadığını bu fırsatı görerek İstanbul'a gelmeyi tercih ettiklerini belirten Reagan, "Pazarın baskın oyuncusu olmayı planlıyoruz. Bütün soslarımız bize özel" diye konuştu. 2 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Gıda'nın sahibi Cüneyt Demir'in zinciri Türkiye'ye getirdiğini dile getiren Chili's Operasyon Direktörü Kağan Şanlı, 2011'e kadar beş şube açacaklarını ve yaklaşık 400 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.