kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

06.03.2009
OPET Marmara Ereğlisi'ne Anadolu Lisesi açtı
Koç Holding'in yüzde 50 ortağı olduğu OPET, Marmara Ereğlisi'nde Anadolu Lisesi açtı. 6.5 milyon TL'ye mal olan Marmara Ereğlisi OPET Anadolu Lisesi 480 öğrenciye hizmet verecek. OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, eğitimci bir aile olarak kazandıklarını eğitime sağlığa yatırdıklarını söyledi.

Palladium bin 500 kişiye iş yarattı
Tahincioğlu Grubu'nca 230 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Palladium Alışveriş Merkezi'nin genel müdürü Semet Yolaç Canlıel, krizde yapılan yatırımla bin 500 kişiye iş imkânı sağladıklarını söyledi. Palladium'un açılışından bugüne kadar geçen 6 aylık sürede 50 milyon TL ciro elde ettiklerini kaydetti.

Makro veriler birbirine kurban edilemez
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu tek başına bir hedef olarak görmediklerini belirterek, "Bizim için büyüme de fiyat istikrarı da genel finansal istikrar da bunların hepsi birbirlerine kurban edilmeyecek kadar önemli hedeflerimizdir. Kalıcı olarak faizlerin düşmesi için enflasyonun düşmesi lazım'' dedi. Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaretinde, sanayicilerin krizle ilgili şikâyetlerini ve taleplerini dinledi. Şimek, bölgesel teşvik sistemini değiştirdiklerini, Türkiye'yi 4 bölgeye böldüklerini ve kademeli teşvik verileceğini belirtti.

Vodafone 260 kişiyle yollarını ayırdı
Vodafone Türkiye verimlilik sebebiyle 260 kişiyi işten çıkardığını açıkladı. Vodafone İngiltere'nin 500 kişiyi işten çıkaracağını açıklamasından 1 hafta sonra şirket Türkiye'de verimlilik sebebiyle 260 kişinin işine son verdiğini duyurdu. Göreve 2 ay önce başlayan Serpil Timuray geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bazı pozisyonlarda birden fazla çalışan olduğunu söyleyerek işten çıkarmaların işaretini vermişti. 2 bin 800 kişinin çalıştığı şirket, 260 kişiyi çıkararak çalışanların yüzde 10'unun işine son vermiş oldu.