kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Borsada 'Adanalı' rüzgârı esti, Kayserili kaybettirdi

KERİM KARAKAYA
06.03.2009
İMKB şehir endekslerinin şubat performanslarına göre Adanalı şirketler bir ayda yüzde 14.8 kazandırdı. Kayserili şirketler ise yüzde 8'le en çok kaybettiren oldu..
Televizyon ekranlarında reyting rekorları kıran Adanalılar borsada da fırtına gibi esiyor. Yılbaşında hesaplanmaya başlayan İMKB şehir endekslerine şubat ayında yalnızca üç şehrin şirketleri kazandırdı. Adanalı şirketlerin hisseleri şubatın en çok kazandıran şirketleri oldu. İMKB Adana endeksi şubatta yüzde 14.9 değer kazandı. Dolar bazında endeksin değer kazancı yüzde 11.23 oldu. Şubatta kazanan üç şehirden bir diğeri Bursa oldu. Bursa şirketlerinin hisseleri TL bazında ortalama yüzde 6.6, dolar bazında yüzde 3.3 değerlendi. Antalyalı şirketlerin hisseleri ortalama yüzde 4.17 yükseldi.

İSTANBUL KAYBETTİRDİ
Girişimcilik ruhu ile ünlü Kayserili şirketlerin hisseleri ise hayal kırıklığı yarattı. İMKB Kayseri endeksi şubatta yüzde 8.2 kaybettirdi. Kaybettirenler arasında Kayseri'yi yüzde 5.38 ile Ankara, yüzde 4.8 ile İstanbul, yüzde 3.3 ile İzmir ve yüzde 1.9 ile Tekirdağ izledi. Şubatta en az kaybettiren şehir ise Tekirdağ oldu. Şehir endeksleri martta hızlı girdilar. İMKB Adana Endaksi martın ilk 5 gününde yüzde 1.31 yükseldi. Şubattaki kötü günlerini unutmak isteyen Kayserili şirketler de martta toparlanmaya başladı. İMKB Kayseri endeksi yüzde 0.42 yükseldi.
Haberin fotoğrafları