kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Jim Chang Alpaslan Korkmaz Eric Cador

'Küresel krizden Türkiye ile birlikte güçlü çıkacağız'

06.03.2009
Dünyanın en büyük PC üreticilerinden HP'nin Başkan Yardımcısı Eric Cador, 60 milyon dolar yatırımla Çorlu'da kurulacak fabrikada üretilen bilgisayarların en büyük müşterisi olmayı hedeflediklerini bildirdi..
Dünya bilgisayar devi Hewlett-Packard (HP) şirketinin, üretim ortağı Foxconn ile birlikte Türkiye'ye yapacağı 60 milyon dolarlık bilgisayar üretimi yatırımı, Ankara'da dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 2010 yılı başında Çorlu'da üretime geçecek olan tesiste, ayda 200 bin adet masa üstü bilgisayar üretilerek pazarlanacak. Basın toplantısında konuşan HP Başkan Yardımcısı Eric Cador, "Güçlü bir şekilde girdiğimiz küresel krizden Türkiye ile güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz" dedi.

"BÖLGEDE KÖPRÜSÜNÜZ"
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubun'dan Sorumlu HP Başkan Yardımcısı olan Cador, 'bölgenin köprü ülkesi' olarak nitelediği Türkiye'de 20 yıldan bu yana faaliyette bulunduklarını anımsattı. Eric Cador, 2 bin kişiye ulaşacak istihdam fırsatı sunacak üretim tesisine ilişkin planlamaların paylaşıldığı toplantıda, "HP olarak, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterisi olmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'da belirlenen pazarlar için ayda 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planlamaktayız" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE ÜRETİM İÇİN İDEAL ÜLKE'
Yüksek kaliteli iş gücü ve ihracat için sahip olduğu stratejik konumu sebebiyle Türkiye'nin üretim için gerçekten ideal bir ülke olduğunu ifade eden Cador, dünyanın bir numaralı bilişim şirketi olarak 160 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi. Küresel krize son derece kuvvetli bir konumda girdiklerini vurgulayan Cador, yenilikçiliğe sahip bir üretim teknolojisine sahip olmaları ve kaliteli ürünleri makul fiyata üretmeleri nedeniyle kriz ile baş edebildiklerini anlattı.

200 BİN ADET AYLIK ÜRETİM

* Masaüstü PC üretilip, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'da pazarlanacak.
* Çorlu'daki fabrika 2010 başında üretime geçecek.
* İstihdam sayısı 2 bin kişiye ulaşacak.