kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eğlence merkezinde bomba patladı

Giriş Saati : 05.03.2009 08:56
Güncelleme : 05.03.2009 23:48
Yeni Haber
Filipinlerin güneyinde bulunan bir eğlence merkezinde patlayan bomba, 3 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Filipinlerin güney kesiminde yer alan Cotabato City'de bulunan bir eğlence merkezinde patlama yaşandı. Ordu sözcüsü Jonathan Ponce, binaya tuvaletine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 kişinin yaralandığını kaydetti. Ponce, MILF militanları tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırı konusunda, "Olayın MILF militanları tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyoruz. Şimdi de sivilleri hedef aldılar" diye konuştu.

Öte yandan Cotabato'da bir hafta içinde meydana gelen ikinci saldırı olduğuna dikkat çeken Ponces, Salı gecesi Agong Pansiyonu'nda da benzer bir patlamanın meydana geldiğini ve olayda 2 kişinin yaralandığını hatırlattı. Patlama nedeniyle binanın 4 odası kullanılamaz hale geldi. Söz konusu olayın da MILF militanları tarafından gerçekleştirildiğini öne sürülürken, MILF sözcüsü Eid Kabalu bu iddiaları yalanladı. Kabalu, "Bu iddialar spekülasyondan öteye geçmez. Olayla ilgili hiçbir soruşturma yapılmadan, suç
bizim üzerimize atılıyor" dedi.

Öte yandan Müslümanların yaşadığı kesime özerklik isteyen MILF ile hükümet arasındaki ilişkiler 2008 yılında tamamen kopmuş ve bu tarihten sonra kanlı saldırılar daha da hız kazanmıştı. Örgüte karşı 500 binden fazla asker görevlendirilirken, bugüne kadar çıkan olaylarda 200'den fazla kişinin öldüğü belirtiliyor.
1978 yılından bu yana Filipinlerin güney kesiminde bağımsız bir İslami bölge tesis edilmesi için çalışan MILF, 12 bin militanı ile bunun için savaşıyor.