kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün Brüksel'de AB ve NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Babacan toplantıda İngiltere Dışişleri Bakanı David Milliband ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yan yana oturdu.

Ankara'dan Clinton'a 4 mesaj

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
05.03.2009
ABD'nin yeni yönetiminden Ankara'ya ilk üst düzey ziyareti 6 Mart'ı 7'ye bağlayan gece yarısı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton yapacak. Clinton, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından kabulünden sonra Kadınlar Günü nedeniyle "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı televizyon programına katılacak. Dün Bakanlık'ta Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı hazırlık toplantısında, Clinton'a "Birlikte çalışmaya hazırız" mesajı verilmesi ve PKK, Ermeni konularındaki hassasiyetin belirtilmesi kararlaştırıldı. İşte toplantıda görüşülen senaryolar:
* ABD'nin Irak'tan çekeceği askerlerin dönüşü: İncirlik'ten konaklamaksızın asker transferi mümkün.
* Askerlerin Türkiye üzerinden Afganistan'a yollaması: Transit üs olarak İncirlik'in kullanılmasında hukuki sorun yok.
* ABD'nin tank ve mühimmat çekmesi: 2003'teki mutabakat muhtırası ve tezkeresine benzer, Meclis'in de olumlu baktığı bir düzenleme gerek. Diyarbakır ve Malatya havaalanları ile Mersin ve İskenderun limanları da bu çerçevede gündeme gelebilir.
* Kırgızistan Manas Üssü'nü kapatması nedeniyle Türkiye'nin Afganistan'a yapılacak takviyede komşuları üzerinde ikna edici nüfuzunu kullanması: ABD'nin alternatif güzergâh aradığı biliniyor.