kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 05.03.2009 07:03
Güncelleme : 05.03.2009 21:18
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sabah saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışların, öğle saatlerinden sonra Marmara ve Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Isparta, Burdur, K.Maraş, Osmaniye, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile K.Maraş çevrelerinde sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :
Ülke genelinde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR : Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, batı bölgelerimizde kuvvetlice, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ RÜZGAR :
Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden batı bölgelerimizde kuvvetlice, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz'de kısa süreli fırtına (saatte 70-80 km hızla) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde (İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

EGE'DE BAHAR MEVSİMİ YAŞANIYOR

İzmir'in ilçelerinde havaların ısınmasıyla birlikte ağaçlar çiçek açarak beyaza büründü. Hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu şehirde badem ve erik ağaçlarının çiçeğe durmasıyla arılar polen toplamak için dalları mesken tuttu.

Renkli görüntülerin oluştuğu araziler kır çiçekleriyle kaplandı. Güzel havanın tadını çıkaranlar, şehir merkezinde deniz kenarına koştu. Mevsim, 6 Mart'ta cemrenin toprağa düşmesiyle kıştan ilkbahara dönecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda sis görülecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, bölgenin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif sis görülecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Göller Yöresi (Isparta ve Burdur çevreleri) ve Antalya'nın kuzey ilçeleri ile gece saatlerinde K.Maraş ve Osmaniye çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde K. Maraş çevrelerinde sis görülecek. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile akşam ve gece saatlerinde kuzeydoğusu (Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri) ve Ankara çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Van çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölgenin batı kesimleri (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Erzincan çevreleri) yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya ve Elazığ'da yağmur, Bingöl, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur, Van'da kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde batı kesimlerinde hafif sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Adıyaman ve Gaziantep çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...