kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vodafone'da işten çıkartma şoku

Giriş Saati : 05.03.2009 16:12
Güncelleme : 05.03.2009 17:17
Yeni Haber
Global mobil telekom şirketi Vodafone'un, geçen yılın son çeyreğinde gelirlerinde yüzde 14.5 gerileme yaşayan Türkiye birimi, yürütülmekte olan reorganizasyon çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde 260 kişinin işten çıkarıldığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Güçlü yatırımlarla devam ettiğimiz 2009 yılı Vodafone Türkiye için yeni bir döneme işaret ediyor. Türkiye GSM sektöründe iddialı ve kalıcı bir oyuncu olarak, kullanıcılarımıza en iyi, en kaliteli hizmeti sunmak için verimliliğe, kaynaklarımızı doğru kullanmaya ve uzmanlık alanlarımıza yoğunlaşmaya odaklanıyoruz" denildi ve şunlar eklendi:

"Sürdürülebilir başarının, varlığımızı yüksek performanslı bir organizasyon yapısı ve en etkin insan kaynağıyla devam ettirmekten geçtiği bilinciyle, organizasyon yapımızda gerekli değişiklikleri hayata geçiriyor, her kademede verimliliği artırıcı adımlar atıyoruz."

500 KİŞİYİ İŞE ALACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ

Vodafone Türkiye'nin CEO'su Serpil Timuray, bu hafta içinde yaptığı açıklamada bu yıl mağaza sayısını 900'e yükseltmeyi ve 500 kişilik ek istihdam sağlamayı planladıklarını söylemişti. Şirket bu yıl ayrıca Türkiye'de 1.3 milyar liralık yatırım planlıyor.

Vodafone Türkiye verilerine göre, şirketin 2008'in son çeyreğinde abone sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 643,000 azalarak 16.72 milyona gerilemişti. Türkiye'de 9 Kasım'da yürürlüğe giren mobil numara taşınabilirliği sisteminden net bazda en çok abone kazanan Avea olurken, en çok kaybeden ise Vodafone oldu.

Sektör verilerine göre, mobil telekom sektöründe Turkcell'in pazar payı 2008 sonunda, bir önceki yıl sonuna göre yarım puan gerileyerek yüzde 56, Vodafone'un payı yaklaşık 1 puan gerileyerek yüzde 25.5 ve Avea'nın payı ise yaklaşık 2 puan artarak yüzde 18.5 oldu.

600 KİŞİ ÇIKARILDI İDDİASI

Öte yandan Vodafone'da toplu halde işten çıkartılanların sayısı 600 kişiye ulaştığı iddia edildi. Vodafone, işten çıkartma kararı aldığı çalışanlarına yönelik özel bir paket hazırladı. Çıkarttığı elemanlarını bir insan kaynakları şirketine yönlendiren Vodafone, iş bulmalarına yardımcı olacak. Ayrıca işten çıkartılanlara 3-6 ay tutarında aylık maaş hediye olarak verilecek.