kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Unakıtan'dan one minute açıklaması

AA
Giriş Saati : 05.03.2009 11:31
Güncelleme : 05.03.2009 20:31
Yeni Haber
ABD'nin Cleveland kentinde baypas ameliyatı geçiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Allah kimseyi oralara muhtaç etmesin, böyle sıkıntılar göstermesin'' dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, yurda dönüşü dolayısıyla Atatürk Havalimanı VIP salonunda, eşi Ahsen Unakıtan, torunları Taha ve Ömer, Maliye Bakanlığı MÜsteşarı Hasan Basri Aktan, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Eşi Nevval Güler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, oğlu Abdullah Unakıtan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki ''One Minute'' sözünü marka olarak tescil ettirmek için başvuruda bulunmasıyla ilgili, ''Zannetmiyorum, yok öyle birşey...'' dedi.

Unakıtan, ''Bir hafta içerisinde başlarım herhalde... Çünkü kendimi iyi hissediyorum. Her gün biraz daha iyi oluyor. Hızlı bir iyileşme süreci oldu, ondan dolayı da çok memnunum ve Allah'a şükrediyorum'' diye konuştu.
Ameliyat sırasında sıkıntıyı fazla çekmediğini, eşi ve çocuklarının çok çektiğini belirten Unakıtan, ''Çünkü beni narkozla uyuttular. Ben hiçbir şeyi duymadım, görmedim de... Sonunda 'Beş tane damarın değişti' dediler'' görüşünü dile getirdi.

Oğlu Abdullah Unakıtan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' sözünü marka olarak tescil ettirmek için başvuruda bulunmasına ilişkin bir soru üzerine de Unakıtan, ''Zannetmiyorum, yok öyle bir şey'' dedi.

Bir başka soru üzerine, icranın, hükümetin bir bütün olduğunu, birisi olmadığında onun yerine vekil bulunduğunu, vekil olan kişinin de asil gibi hareket edebileceğini ifade eden Unakıtan, kendisinin, istenmeyen sebeplerden dolayı yokluğunda yapılanların geçerli olduğunu söyledi.

ULUSOY'UN GÖREVDEN ALINMASI

Kemal Unakıtan, Mehmet Akif Ulusoy'un görevinden alındığından haberi olduğunu belirterek, bir gazetecinin ''Telefon konuşması bilginiz dahilinde miydi?'' sorusuna da şu karşılığı verdi:

''Bana gelen bir şeyi hemen en detayına kadar hatırlamak mümkün değil ama bana gelen konular eğer Gelir İdaresi ile ilgili ise Gelir İdaresi Başkanlığına gönderirim, muhasebat ile ilgili ise Muhasebat Genel Müdürlüğüne gönderirim, bütçe ile ilgiliyse Bütçe Genel Müdürlüğüne gönderirim. İlgili arkadaşla konuşmalarını her zaman tavsiye ederim.''

Bakan Unakıtan, Türk ekonomisinin ne zaman sağlığına kavuşacağına ilişkin bir soru üzerine de, Türk ekonomisinin dünya ekonomisi ile sıkı sıkıya bağlı olduğunu, dünya ekonomisinde yaşananların en fazla gelişmiş ülkeleri etkilediğini, Türkiye'nin etkilenmesinin onların yanında çok daha az olduğunu kaydetti.

''DÜNYA EKONOMİSİ ŞU ANDA HASTA. BY-PASS OLACAK DURUMU DA YOK''

Unakıtan şöyle devam etti:
''Düşünün her gün bir şirket muazzam zararlar açıklıyor. AIG daha yeni muazzam bir zarar açıkladı, devlet de onu karşılayacağını söyledi. Obama büyük bir paket geçirdi. İşsizlik had safhada. İngiltere deseniz öyle. Almanya, Fransa deseniz, Japonya... Hepsi resesyona girmiş durumda. Dolayısıyla bu dünyanın krizi artık hep beraber bitmedikçe Türkiye'de de kolay kolay bitmez. Onu iyi hesaplamak lazım.

Bizde en azından batan banka yok. Onlarda 250 tane banka batmış. Şimdi bankalara dayanma testi yapıyorlar. Teste dayanıksız çıkanlara herhalde bir şey düşünecekler. Dünya ekonomisi şu anda hasta. By-pass olacak durumu da yok. Ona başka bir tedavi uygulamak icap ediyor. Ama tabii bizi Türkiye ilgilendirir. Türkiye ile ilgili de özel tedbirler şimdiye kadar aldık, bundan sonra da almaya devam edeceğiz.''

Yeni doğalgaz krizi yolda

Rusya Ukrayna'ya 7 mart7a kadar ödeme süresi verdi.

"MİLLETİN UNAKITANI'YIM"

Ahsen Unakıtan da ''Bakan''ı kendilerine bağışladığı için Allah'a şükrettiğini ifade ederek, Unakıtan'ın Türk milletine hizmet aşkıyla dolu bir insan olduğunu söyledi.

Unakıtan, Hacettepe'ye grip nedeniyle başvurduklarını hatırlatarak, ''Bakan'ın biraz şekerini yüksek bulunca... Hemen apar topar anjiyo ve derken damarlarının tıkalı olduğu söylenince... Tabii ben hiç kabul edemedim. Ama bakan 'Eğer benim by-pas olmam gerekiyorsa ben hazırım, artık ben millete mal oldum Ahsen, sadece sana ait değil, bundan sonra milletin de Unakıtanıyım ben' dedi. Onun üzerine yapacak bir şey yok. Çok zor kabullendim. Bir şoka girdim'' diye konuştu.
Ameliyatın çok başarılı geçtiğini ifade eden Unakıtan, ''Ama ameliyat saatinde çocuklarla biz ölüp ölüp dirildik. Ama çok şükür, o kadar sevenimiz varmış ki... Çiçekler, telefonlar... En başta sevgili Cumhurbaşkanımız ve sevgili Başbakanımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Her gün çiçekleriyle, telefonlarıyla ve bütün sevenlerimiz... İnanın, telefonlarımız saniyede bir çalıyordu. Ama onlara cevap verecek takatı bulamadım. Şimdi huzurlarınızda herkese, hepinize çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

BANDO İLE KARŞILANDI

Eşi, oğlu ve kızı ile İstanbul'a gelen Maliye Bakanı Unakıtan'ı VIP Salonu'nda çok sayıda kişi karşıladı. Karşılama dolayısıyla Unakıtan'a verilmek üzere hazırlanan çok sayıda çiçek, basın toplantısının yapıldığı masaya konuldu.

Unakıtan, toplantının ardından Atatürk Havalimanı çıkışında bandoyla karşılandı. Bu sırada Unakıtan için milletvekili olduğu Eskişehir'den gelen vatandaşların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ''Sayın bakanımız hoş geldiniz'', ''geçmiş olsun'' ve ''Eskişehir seni çok özledi'' yazılı pankartlar açtı.

''ONE MINUTE'' SÖZÜNÜN MARKASI DAHA ONAYLANMADI"

Öte yandan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan da, hava limanı çıkışında gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki ''One Minute'' sözünün patenti için başvuruda bulunmasına ilişkin soruları üzerine, ''Daha onaylanmadı herhalde... Böyle bir girişimde bulundum. Patent hakkı için müracaat ettik. Şu anda onaylanmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Abdullah Unakıtan, bir gazetecinin ''Babanızın bu durumdan haberi yok galiba'' demesi üzerine, ''Yok'' dedi. ABD'ye gitmeden önce başvuruda bulunduğunu ifade eden Unakıtan, ''Başbakanımız daha söyledi, hemen arkasından ben de müracaat ettim'' görüşünü dile getirdi.

Ticaretle uğraştıklarını, böyle bir şeyin iyi olacağını tahmin ettiklerini belirten Unakıtan, hangi alanda kullanacaklarına ilişkin bir soru üzerine de, ''Çeşitli alanlarda müracaat ettik ama hangi alanlarda kullanacağız? İlk başta gıda alanında kullanmayı düşünüyoruz. Ondan sonra bakalım. Geniş bir alan için müracaat ettik. Şu anda çok yeni. Daha almadık'' şeklinde konuştu.

''Başbakan'ın haberi var mı?'' sorusuna ''Yok, zannetmiyorum'' karşılığını veren Unakıtan, bir başka soru üzerine de babasının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ifade etti.