kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Çinli öncü kuvvetler Avrupa'dan mal aldı, sıra şirket avlamada...

04.03.2009
Geçen hafta Avrupa'dan 15 milyar dolarlık mal alan Çin heyeti bu kez birleşme ve şirket alımlarını da içine alan yatırımları araştıracak..
Çin hükümetinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ve yaklaşık 15 milyar dolar mal alımı ile sonuçlanan Avrupa gezisinin hemen ardından yeni bir Çin heyeti Avrupa'ya yatırım çıkarması yapıyor. Yaklaşık 2 trilyon doları bulan döviz rezervini verimli şekilde kullanmanın yollarını arıyan Çin, bu seferki ziyarette ise Avrupa'da birleşme ve şirket alımlarını da içine alan yatırımları araştıracak. İş heyetinin odaklanacağı sektörlerin başında temiz enerji ve imalat sanayi geliyor. Zor durumdaki finansal hizmet şirketlerinin ise heyetin ilgisini çekmediği ileri sürüldü. Çin Ticaret Bakanı Chen Deming "Ticaret heyeti, Avrupa şirketlerine alım ve birleşim amaçlı yatırım fırsatlarını araştıracak ve ikili görüşmeler yapacak. Çin uluslararası ödemelerin dengelenmesine yardımcı olmak için dış yatırımlarını artırmak zorunda" dedi. Geçtiğimiz hafta düzenlenen ilk gezide heyete başkanlık eden ticaret bakanının ikinci geziye katılıp katılmayacağı netlik kazanmadı.

PAZAR KORUMA ÇABASI
Analistler, Çin'in ilk Avrupa çıkarmasının nedenini artan iç taleplerine cevap vermek ve Avrupa'da yükselen korumacılığa karşı pazarlarını korumaya bağladı. Bu hafta sonu yapılacak ikinci ziyaretin amacı ise Avrupada şirket alım ve birleşmeleri olarak değerlendirdi.