kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Avea İcra Kurulu Başkanı (CEO) Cüneyt Türktan

'Cepte artık yüksek kârlar yok fiyatlar daha düşebilir'

05.03.2009
Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan cep telefonu pazarında yüksek kârlı dönemin sona erdiğini ifade ederek, "Ara bağlantı ücretleri düşerse, faturalarda biraz daha ucuzlama olur, konuşmalar artar" dedi..
Cep telefonu operatörlerinin 2008 yılı değerlendirmeleri devam ediyor. Son olarak 2008 rakamlarını açıklayan Avea numara taşımada tek kazanan operatör olduğunu açıkladı. 2008 finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Avea İcra Kurulu Başkanı (CEO) Cüneyt Türktan "Her yöne sınırsız 55 TL" tarifesinden kar ettiklerini vurgularken, finansal krizlerden sonra cep telefonu operatörlerinin tatlı kar döneminin sona erdiğinin altını çizdi. Türktan "55 TL'lik her yöne sınırsız tarifelerine bugün itibariyle bakıldığında hem içeriden hem dışarıdan gelen abone 300 bini aştı. Artık herkes daha çok konuşup daha az ücretlendirme ve daha iyi tarife ile piyasaya çıkma eğilimine girdi ki bundan da çok memnunuz. Tarifeler konusunda da liderlik yapıyoruz diyebiliriz'' şeklinde konuştu.

'İNCELEMEYE AÇIĞIZ'
Türktan, Vodafone'un son tarife ile ilgili Türk Telekom şirketi olan Avea'nın çapraz sübvansiyon uygulandığı iddiasıyla ilgili kuruma başvurusunun hatırlatılması üzerine ''Onu araştırıyoruz. Biz her tarifeyi yaptığımız zaman kendi içinde bir kazanç marjı ile yapıyoruz. Yani hiç bir zaman 'bir tarifede kaybedelim öbür tarifede kazanalım' değil... Onun için rahatlıkla bu konuda incelemeye açığız. Türk Telekom hakim durumdaki operatördür. Özellikle çok hassas davranıyorlar. Öyle bir konu yok'' şeklinde konuştu. Türktan, numara taşınabilirliği ile ilgili olarak Avea'da önemli olan abone kitlesinin faturalı abone olduğunu vurguladı ve diğer tarafa bakıldığında faturasız abonelerin daha hızlı giriş çıkış yaptığını, kampanyaya göre hareket ettiğini söyledi.