kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Halil Eroğlu

Köprü ve otoyola ilgi azaldı özelleştirmenin zamanı değil

05.03.2009
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Eroğlu, köprü ve otoyol özelleştirmeleri için teknik altyapının hazır olduğunu ancak yatırımcılarla görüşmelerin kriz sonrası zayıfladığını kaydetti..
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, köprü ve otoyol özelleştirmeleri için teknik altyapıyı hazırladıklarını bu konudaki son kararın hükümete ait olduğunu söyledi. Basın mensupları ile bir araya gelen Eroğlu, köprü ve otoyol özelleştirmesinde danışman olarak çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Köprü ve otoyol özelleştirmesinde teknik olarak her şey hazır siyasi irade yapmak istediği zaman olur. Ama bunun zamanı şimdi değil" dedi.

ALICI SAYISI 5-10
Köprü ve otoyol gibi "değeri milyar dolarlar" olan özelleştirmelerde alıcı sayısının 5-10 olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Yatırımcılarla hâlâ görüşüyoruz. Görüşmelerimiz 9 ay öncesine kadar çok sıcaktı, ama krizden sonra zayıfladı" dedi. TSKB Genel Müdürü Eroğlu, krizin 2009'da kaynak yaratma konusunda bankayı etkilemesini beklemediğini ifade etti. 2007'de 254 milyon dolar uzun vadeli kredi temin eden bankanın bu rakamı geçen yıl 565 milyon dolara çıkardığını anlatan Eroğlu, 2009 yılı için bu rakamı 600 milyon dolar olarak öngördüklerini açıkladı. Eroğlu "TSKB olarak Hazine garantisiyle Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslar üzeri kuruluşlardan 30 yıl gibi uzun vadelerle kaynak temin ediyoruz. Küresel krzi fon temini noktasında bizi etkilemez" diye konuştu. Eroğlu bu yıl sağlanması beklenen 600 milyon dolarlık kredinin tamamının yıl içinde özel sektörün yatırım mallarının finansmanı için kredi olarak kullandırmayı hedeflediklerini belirtti ancak bunun talebe göre şekilleneceğini de vurguladı.