kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevgiliden vazgeçerim; internetten asla

Giriş Saati : 03.03.2009 13:34
Güncelleme : 03.03.2009 21:33
Yeni Haber
İnternet üzerinden yaşanan dolandırıcılık olayları, virüs saldırıları ve sayısız spam elektronik postaya rağmen Almanlar interneti çok seviyor. ..
Son yapılan bir anket araştırmasına göre Almanlar artık internetsiz bir hayat düşünemiyor. Araştırmaya göre, Almanlar interneti sevgiliden bile daha çok seviyor ve ondan daha vazgeçilmez görüyor. Buna göre Almanların yüzde 90'ı internetten vazgeçemiyor. Alman halkına göre internet yalnızca iş değil, aynı zamanda aşk ve dostlukların aracı. Artık sadece iş ve evlerde değil, Almanya'nın kuzeyindeki plajlarda bile kablosuz internet imkanı bulmak mümkün.

Almanların yüzde 90'ının internetsiz yapamadığını ortaya koyan anket araştırmasını Alman bilişim kuruluşu BITKOM gerçekleştirdi. Buna göre Almanların yüzde 55'i internetten asla vazgeçemeyeceğini ifade ediyor. BITKOM Başkanı August Wilhelm Scheer, yaptıkları anketi değerlendirirken, internetin artık sadece sanal bir ortam olmadığını, pekçok insanın yaşam tarzını tamamıyla değiştirdiğinin altını çizdi. "SEVGİLİDEN VAZGEÇERİM, İNTERNETTEN ASLA"

Anketin sonuçları oldukça çarpıcı. Ankete katılan 14 ile 29 yaş arası gençlerin yüzde 84'ü internetsiz bir hayat düşünemeyeceğini, yüzde 57'si bu nedenle sevgililerinden bile vazgeçebileceklerini ifade etti. BITKOM Başkanı Scheer, "30 yaşın altındakiler sevgilileri olmadan, otomobilleri olmadan yaşayabilirler, ama internet ya da cep telefonları olmadan asla" değerlendirmesinde bulundu.

İNTERNET HER DERDE DEVA

Anket katılanların yüzde 98'i, önemli bilgilere internet üzerinden ulaştığını bildiriyor. Yüzde 87'sine göre ise, internet kendilerine bir yandan kişisel ve profesyonel anlamda esneklik sağlarken, diğer yandan da eğlence anlayışlarına yeni bir pencere açıyor, yeni bir soluk getiriyor. Araştırmaya katılan her 10 kişiden yedisi için internet para kazanmalarına yardımcı olan bir araçken, yüzde 53'ü, bu sayede paralarını ellerinde tutabildiğini kaydediyor.

Katılımcıların yüzde 61'i ise internetin genel kültürlerini arttırmalarına yardımcı olduğunu dile getiriyor.

Öte yandan Almanya'da her iki internet kullanıcısından biri internet üzerinden arkadaş ediniyor, her 100 kişiden 8'i, sevgilisini internet aracılığıyla buluyor.

BITKOM araştırması Almanya'da insanların günlük olarak ne kadar vakitlerini internette geçirdiklerini de ortaya koydu. Buna göre Almanlar, günde ortalama 138 dakikalarını internet başında geçiriyor.

CİHAN