kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 03.03.2009 07:06
Güncelleme : 03.03.2009 21:05
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre;Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Marmara ve Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı, zamanla iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ:
Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bazı kıyılarda kuvvetli fırtınanın beklendiğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki, denizlere ait meteorolojik uyarıda, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneydoğu; perşembe akşam saatlerinden sonra ise Ege ve Marmara'da güney ve güneybatı yönlerden rüzgarın 7 ila 9 kuvvetinde esmesinin beklendiği belirtildi. Uyarıda, ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğle saatlerinden sonra güneydoğusu (Bursa, Bilecik) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak.

EGE: Çok bulutlu, İç Ege (Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli) ile öğleden sonra Muğla, Aydın çevreleri ve İzmir'in güneyi yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Kütahya, Afyon ve Uşak çevlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Burdur ve Isparta çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, akşam saatlerinde güneydoğu kesimleri (Niğde, Nevşehir ve Kayseri) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile Tokat ve Ordu çevreleri, öğleden sonra Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, iç kesimler ile Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, akşam saatlerinden itibaren güneydoğusu yağışlı geçecek. Yağışlar Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Kuzeydoğusu ile gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...