kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atina metrosu ateşe verildi

CİHAN
Giriş Saati : 03.03.2009 11:49
Güncelleme : 03.03.2009 21:33
Yeni Haber
Atina'da yüzü maskeli ve kukuletalı 20 kişilik grubun, Kifisya semtindeki hafif metro durağına saldırarak, 9 vagonu ateşe verdiği bildirildi. Yetkililer durak ve vagonlarda meydana gelen zararın 2,5 milyon Euro civarında olduğunu açıkladı.

Atina'da geçen Aralık ayından bu yana yüzü maskeli ve kukuletalı kişilerin kamu ve özel teşebbüs malına karşı gün aşırı estirdikleri terör eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Yerel saatle gece 01:30'da anarşist bir grup, Pire-Kifisya hattında her gün on binlerce yolcu taşıyan elektrikli hafif metroya saldırdı.

Kimliği tespit edilemeyen kişilerin hattın son durağı Kifisya'da yolcuları trenden indirdikten sonra, tren sürücüsü ve durak görevlisini metro gişesine kilitlediği belirtildi. Daha sonra demir, tahta ve balyozlarla durağa zarar veren grup, yanlarında getirdikleri molotof ve benzinle 9 vagonu ateşe verdi. Olay yerine gelen itfaiyenin tüm çabalarına rağmen metro vagonlarının kullanılmaz hale geldiği ifade edildi.

Yetkililer durak ve vagonlarda meydana gelen zararın 2,5 milyon Euro civarında olduğunu açıkladı. Yunan polisi saldırganların yakalanması için çalışma yaparken, şahısların bulunabileceğine şüphe ile bakılıyor. Aynı grubunu daha önce yaptıkları saldırılar sonrası polisin yaptığı araştırmalar henüz bir sonuç vermedi.
Atina Elektrikli Tren Hattı İşletmesi, gece meydana gelen tahribat sebebiyle 4 durağın bugün hizmet vermeyeceğini duyurdu. Hafif metro Pire-İrini arasında yolcu taşıyacak.

Öte yandan dün gece Marfin Bank şubesinin de kimliği tespit edilemeyen kişilerce tahrip edildiği kaydedildi.