kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail, Gazze'yi BM'ye şikayet etti

Giriş Saati : 03.03.2009 15:07
Güncelleme : 03.03.2009 21:33
Yeni Haber
İsrail, Hamas kontrolü altındaki Gazze Şeridi'nden devam eden roket saldırılarını, BM'ye şikayet etti...
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile Güvenlik Konseyi başkanlığına hitap eden şikayet mektupları, İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gabriela Şalev tarafından iletildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, mektupta, devam eden roket saldırılarının, istikrarlı ve sürekli bir ateşkes sağlanması çabalarını engellemekle kalmayıp, İsrail'in barış ve güvenliğine olduğu kadar, Gazze halkı için de bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Sadece 1 Mart günü, Hamas kontrolündeki bölgeden İsrail'in güneyindeki Sderot kentine 12 kassam roketi atıldığı, bunlardan birinin bir özel konuta isabet ederek hasara neden olduğu, bir gün öncesinde de gelişmiş bir Grad füzesinin Aşkelon'da bir okulu vurup, sınıfları tahrip ettiği, her tarafa şarapnel parçaları dağıldığı hazırlatıldı. İki sivilin yaralandığı saldırıda, okulun hafta sonu tatili olması nedeniyle kapalı bulunduğu, aksi takdirde çok fazla zayiatın meydana gelebileceği de aktarıldı.

Bu saldırı ve devam eden Kassam tehditleri nedeniyle, kentte okulların kapalı bulunduğu kaydedildi.

İsrail'in 18 Ocakta, tek taraflı olarak ateşkes ilan ettiğine değinilen mektupta, o günden bu yana 100 dolayında roket ve havan saldırısı yapıldığı ifade edilirken, bu saldırıların açıkça, "Hamas ve diğer Filistinli terör gruplarının bölgesel istikrara zarar vermeye; İsrail vatandaşlarını öldürme, yaralama ve korkutmaya devam edeceğini gösterdiği" vurgulandı.

Bu saldırılara karşı, İsrail'in BM sözleşmesinin 51. maddesi uyarınca kendini müdafaa hakkının olduğunun vurgulandığı mektupta, "İsrail hükümeti, vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya ve İsrail'in güneyinde 2008 Aralığı öncesi duruma dönülmemesini sağlamaya devam edecektir" denildi, "İsrail, saldırılara izin vermeyecek ve karşılığını verecektir" uyarısında bulunuldu.

AA