kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'dan Rusya'ya gizli mektup

Giriş Saati : 03.03.2009 12:27
Güncelleme : 03.03.2009 21:33
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e, İran'ın uzun menzilli silah geliştirmesini engellemeye yardımcı olması karşılığında, Doğu Avrupa'da füze kalkanı sistemi planlarından vazgeçilebileceği mesajını ilettiği bildirildi.

New York Times gazetesinin kimliğinin açıklanmasını istemeyen Amerikalı kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Obama'nın 3 hafta önce Medvedev'e özel elçiyle mektup gönderdiği ve mektupta, İran'ın nükleer silah üretme çabalarının durdurulması durumunda ABD'nin Doğu Avrupa ülkelerinde füze kalkanı projesi kurmasına gerek kalmayacağını belirttiği kaydedildi.

Rusya, eski ABD Başkanı George Bush döneminde önerilen ve Çek Cumhuriyeti ile Polonya'nın da ev sahipliği yapacağı füze kalkanı projesine şiddetle karşı çıkıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün ABD'ye, İran'la diplomatik ilişkilerin iyileştirilmesi çağrısında bulunmuş ve bunun bölgede istikrarın sağlanması için önemli bir unsur olduğunu söylemişti.

Lavrov'un cuma günü Cenevre'de ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton ile, iki ülke arasındaki ilk üst düzey görüşmede bir araya gelmesi bekleniyor.

KREMLİN: "OBAMA'NIN MEKTUBUNDA PAZARLIK UNSURU YOK"

Rusya, ABD Başkanı Barack Obama'nın Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e gönderdiği mektupta, füze kalkanı projesi ve İran konusunda pazarlık önermediğini bildirdi.

Medvedev'in sözcüsü Natalya Timakova, mektupta Obama'nın çeşitli öneri ve tespitlerde bulunduğunu, ancak herhangi bir pazarlık önerisinin yer almadığını kaydetti.

Timakova, Kremlin'in, Obama'nın mektubunun "olumlu" içeriğini takdir ettiğini de belirtti.

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, Obama'nın Medvedev'e 3 hafta önce gönderdiği mektupta, "İran'ın uzun menzilli silah geliştirmesini durdurmaya yardımcı olması karşılığında Doğu Avrupa'da füze kalkanı kurma planından vazgeçmeyi" önerdiğini yazmıştı.