kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fransız Le Monde: 'Mayınlı arazideki futbolcu' Pini Balili

Belkıs KILIÇKAYA - PARİS
03.03.2009
Le Monde, Sivasspor'un İsrailli futbolcusuna tam sayfa ayırdı Gazete satırlarında Pini Balili'nin "Gazze operasyonundan bu yana kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum" sözlerine yer verdi..
Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu Pini Balili, "Türkiye'yi ve Türkleri seviyorum ve burada kalmak istiyorum" dedi. Fransız Le Monde gazetesi İsrailli futbolcuya ayırdığı tam sayfa haberde, "Mayınlı arazideki futbolcu" başlığını kullanarak Türkiye Süper Lig takımlarından Sivasspor'da oynayan İsrailli futbolcunun Türkiye vatandaşı olmak istediğini vurguladı. Balili'nin, "Gazze operasyonundan bu yana kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum" sözlerine yer veren Le Monde'daki haberde, futbolcunun stadlardaki İsrail karşıtı slogan ve küfürleri işittikçe kendini kötü hissettiği vurgulandı. Haberde ayrıca Balili'nin "Arkadaşlarımın bazıları çok dikkat etmemi söylüyor, bazıları da çok fazla problem yok mu diye soruyor. Ama ben burada kalmak istiyorum" sözlerine yer verdi. Haberde Galatasaray maçı sırasında tribünlerden Balili'ye küfür edildiği, Galatasaray kulübünün bu nedenle futbol federasyonu tarafından para cezasına çarptırıldığı, ayrıca rakip futbol kulüplerinin taraftarlarının da İstanbul ve Ankara'da ırkçı sloganlarla protesto ettikleri vurgulandı. Öte yandan, Balili'nin son dönemde savaştan söz açıldığında kulaklarını tıkadığına, savaştan hiç söz etmediğine de yer verilen haberde futbolcunun, "İnşallah dayanışma, kardeşlik ve barışın kazanmasını istiyorum" sözleri yer aldı.

PİNİ 'ATAKAN' OLACAK
Gazetede Gazze'de yaşananların ardından Türkiye'de İsrail mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldığı, bazı sivil toplum örgütleri tarafından Hamas lehine gösteriler düzenlendiği ve bütün bunların Yahudi cemaatini tedirgin ettiği de belirtildi. Sivas sokaklarında yapılan ayaküstü sohbetlere de yer verilen haberde, bir taksi şoförünün Balili'den "Bir numara" diye söz ettiği, "Müslüman, İsrailli ya da Ermeni olması önemli değil. O Sivas üniforması giyiyor" dediği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şimon Peres'in onuruna verdiği yemeğe İsrailli futbolcuyu da davet ettiği ve Balili'nin Türk vatandaşlığı almak istediği yazıldı. Le Monde'un satırlarında Balili'nin "Türkçe konuşuyorum ve burada kendimi iyi hissediyorum. Bu ülkeyi anlamak için burada yaşamak lazım" dediği ve 29 yaşındaki futbolcunun "Atakan" adını alacağı da belirtildi.